Nike Air Max 98

De Nike Air Max 98 was bij haar release meteen het buitenbeentje van de Air Max familie. De sneaker was anders dan al haar voorgangers. De schoen verdween al snel van het toneel en werd pas vele jaren later, halverwege de 2010s, herontdekt door het grote publiek. De AM98 is vandaag de dag één van de populairste sneaker modellen onder sneakerfreaks. Conclusie? De Nike Air Max 98 was haar tijd simpelweg ver vooruit! Check ‘m snel!

Geïnspireerd op haar voorgangers

De schoen is ontworpen door Sergio Lozano, één van Nike’s meest iconische ontwerpers. Hij inspireerde de AM98 grotendeels op zijn eigen Air Max 95 en Air Max 97. Twee key-elementen van deze sneakers zien we duidelijk terug: zo herkennen we van de Air Max 95 de opvallende layering op het bovenwerk. Daarnaast zien we de grote Air Unit over de gehele lengte van de schoen, zoals we deze voor het eerst zagen op de Air Max 97. Ondanks deze overeenkomsten met eerdere bestsellers, was de sneaker aanvankelijk een flop. Het design werd als te ‘lomp’ beschouwd, een stuk minder smooth dan haar voorgangers. Helemaal niet zo gek dat ‘ie flopte als je weet dat in die tijd sneakers met een gestroomlijnde eenvoud by far het meest geliefd waren.

Er zijn 3 sneakers gevonden

Sorteren
Filteren

Gerelateerde pagina's

Nike Air Max sneakers

1893 sneakers

Nike Air Max 90

270 sneakers

Nike Air Max 95

95 sneakers

Nike Air Max 97

98 sneakers

Nike Air Max 270

130 sneakers

Nike Air Max 720

1 sneakers

Geïnspireerd op de Grand Canyon

De Nike Air Max 98 is een opvallende sneaker die meteen de aandacht trekt door haar grove silhouet en de Air Unit over de gehele lengte van de schoen. De AM98 is een eye-catcher pur sang. Het meest opvallende? Dat is het eerder genoemde golvende patroon op het bovenwerk. Het design hiervan is geïnspireerd op de erosie van de Grand Canyon: duidelijk zichtbare lijnen en laagjes met verschillende kleuren in de aarde en de rotsblokken. Wat verder opvalt is de erg aanwezige branding op het model - iets wat bij de eerdere modellen juist zeer minimalistisch was. Check de dikke Swoosh op de zijkant en op de neus maar eens. Op de hiel zien we nog de ‘A I R’ branding en het Nike logo op de tong maakt het helemaal af. Vernieuwend was ook het vetersysteem, waardoor de schoen wel wat weg heeft van outdoorgear. Ook dit is niet zo vreemd: designer Sergio Lozano werkte aanvankelijk voor de outdoor afdeling van Nike en hier zie je duidelijk de invloeden van terug.

Bestel de Nike Air Max 98 Online bij theSneaker.nl

De schoen kreeg pas vele jaren na haar release de credits die het verdiende. De schoen bleek goed te passen bij de trend van chunky, witte dadsneakers. In 2016 kwam er een speciale collab uit met Supreme waardoor de sneaker plotseling beschikbaar was in veel nieuwe kleuren. De klassieker werd massaal herontdekt en een nieuwe hype was geboren. In de webshop van theSneaker.nl tref je de sneaker aan in alle kleuren die je je maar kunt wensen. We hebben ‘m in het rood, zwart, geel, paars. Je kunt het zo gek niet verzinnen. De Air Max 98 was haar tijd ver vooruit en is nu meer trendy dan ooit tevoren!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software