Made-in-USA: de Carhartt WIP x Converse Chuck 70 Low in twee nieuwe colorways!

De legendarische Chuck 70 Low wordt in samenwerking met het Amerikaanse Carhartt WIP  uitgebracht in twee nieuwe stoere colorways. Beide merken dropten in Juni 2019 al eens een speciale versie van de Chuck Taylor, welke binnen no time uitverkocht was. Gaat dit weer gebeuren met deze release?

Het schoenen departement van Converse steekt de afgelopen weken flink wat tijd in het realiseren van nieuwe collabs. Zo deden we twee weken geleden op deze blog al bericht van de zomerse Commes des Garçons x Converse Chucks. De afgelopen maand kondigde Converse ook nog eens collabs aan met Spencer McMullen en met het GOLF le FLEUR – het fashionbrand van niemand minder dan Tyler, the Creator!

Om de maand april in stijl af te sluiten blijven ze helemaal in tune met deze traditie. Deze keer wordt de legendarische Chuck 70 Low in een nieuw jasje gegoten - en dat in combinatie met het Amerikaanse merk Carhartt WIP. Carhartt WIP is van oorsprong een werkkledingmerk, maar heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een sterkhouder in het streetstyle fashion segment. WIP is de ‘Work in Progress’ afdeling van Carhartt, een afdeling die trouw blijft aan de roots van het merk: verfijnde designs die gekenmerkt worden door het gebruik van superstevige en kwalitatieve materialen.

De Carhartt WIP x Converse collab heeft geresulteerd in twee nieuwe kleuren van de legendarische Chuck 70 Low: de bruine ‘Hamilton Brown’ en olijfgroene ‘Green Camo’. Het bovenwerk is zoals je gewend bent gemaakt van canvas, en komt met contrasterende witte stiksels, metalen veteroogjes en witte veters. De stabiele rubberen neus met zachte demping - hét handelsmerk van Converse - is natuurlijk ook van de partij.

Het meest bijzondere aan deze collab is het vierkante Carhartt WIP label op de tong en de ‘co-branded’ inlegzool waarop beide merken met trots onder elkaar staan. Zoals je van Carhartt WIP gewend bent, is de schoen gemaakt van stevig canvas. Nét een tikkeltje stabieler en dikker dan normaal. Hierdoor is de Carhartt WIP x Converse Chuck 70 Low super slijtvast en zou je ‘m met gemak kunnen rocken naar de skatebaan of de werkplaats.

Zowel de Carhartt WIP x Converse Chuck 70 Low Hamilton Brown als de Green Camo zijn per direct te verkrijgen via de officiële webshop van Converse en gaan je 90 euro kosten. De schoen is een elegant stijlicoon, ultiem stevig en met een ideale demping. Hierdoor zie je er met deze schoen niet alleen op je best uit, maar voel je je ook nog eens zo! Check ook eens andere colorways van de Chuck Taylor, in de webshop van theSneaker.nl bestel je het model eenvoudig, snel én betrouwbaar!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software