De perfecte sneaker voor de doe-het-zelvers onder ons: de nieuwe Air Max 98 Tear Away!

Weer zo’n saaie witte sneaker? We horen het je denken. De Nike Air Max 98 Tear Away lijkt inderdaad in die categorie te passen, maar niets is minder waar! Onder het witte bovenwerk zit namelijk nog een extra laag verborgen, die pas zichtbaar wordt naarmate de schoen slijt.

De Air Max 98 is de laatste tijd bezig aan een stevige comeback. Nike dropt met regelmaat nieuwe colorways van het model en ook nu is het weer raak met deze unieke Tear Away colorway. De schoen is uitgerust met het ‘Tear Away’ effect, iets wat we vorig jaar al zagen op de CLOT x Nike Air Force 1 Tear Away. In 2020 zet Nike deze trend voort en releasen ze deze speciale editie van de AM98.

Het bovenwerk bestaat eigenlijk uit twee verschillende lagen die over elkaar heen zijn geplaatst. Zodra de sneaker veel gedragen wordt, zal de bovenste laag wegslijten en er langzaam maar zeker een nieuwe colorway tevoorschijn komen. Het proces kan uiteraard ook versneld worden door bepaalde delen van de bovenste laag open te scheuren of af te knippen. Een colorway die van kleur veranderd en je notabene zelf kan beïnvloeden: hoe cool is dat?

De witte bovenste laag van deze AM98 is geribbeld en heeft daarom iets weg van corduroy. Wie goed kijkt zal zien dat de witte upper bedrukt is bedrukt met diverse zwarte details zoals de tekst ‘TEAR HERE’, kleine schaartjes en stippellijntjes. Stuk voor stuk indicaties dat er onder de bovenste laag nog een extra laag bevindt.

En de onderste laag is multicolored! Op de pics die tot nu toe online zijn gekomen zien we een rood gat op de zijkant van de schoen. De onderste laag is naast rood echter ook nog groen, paars, geel en blauw gekleurd. Hoe deze onderste laag er precies uit ziet is echter geheim. En dat is natuurlijk wel zo spannend wanneer je zelf straks de bovenste laag eraf scheurt.

Deze schoen is met haar bijzondere eigenschappen bijzonder geschikt voor de doe-het-zelver. De Air Max 98 Tear Away wordt ook nog eens geleverd in een unieke zak met daarop enkele gebruiksaanwijzingen waarin Nike de mensen aanspoort creatief te zijn: “DO: Be Creative. Let it wear away over time. Try a wet sponge. Use yout fingernails. The lacetip can help!”.

De releasedatum van deze unieke sneaker is momenteel nog niet bekend. Gezien de eerdere Nike Air Force 1 Tear Away sluiten we ook zeker niet uit dat er nog meer modellen worden uitgerust met dit gave effect. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws omtrent deze sneaker raden we je aan om onze blog goed in de gaten te houden. Vind je deze sneaker toch net iets te veel van het goede? Check dan ook eens onze andere colorways van de Air Max 98. In de webshop van theSneaker.nl heb je keuze genoeg!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software