Reebok Ventilator

Voor de introductie van de Reebok Ventilator nemen we je even mee terug in de tijd, naar het jaar 1990. Dit was het jaar dat Reebok haar meest tijdloze hardloopschoen ooit op de markt bracht: de Ventilator. Voor die tijd was de Reebok Ventilator uitgerust met een aantal geweldige nieuwe features. De schoen was zeer vooruitstrevend en vernieuwend wat betreft technologische én uiterlijke aspecten. Het meest baanbrekende aan de schoen? Dat was het hoge ademende vermogen en het gebruik van gewaagde kleurencombinaties. Maar, er was meer..

Een technologisch meesterwerk

Nu, zo’n 25 jaar later, kunnen we namelijk rustig stellen dat de Ventilator uitgegroeid is tot een regelrechte klassieker. Vanuit technologisch perspectief is de schoen nog steeds om je vingers bij af te likken. Zo is de sneaker uitgerust met een Hexalite zool, welke met haar honingraat structuur zorgt voor een ongelofelijke demping. Dit maakte de schoen erg geliefd bij lichtvoetige en snelle hardlopers. De slijtvaste Duratrac buitenzool beschikt over een sterk profiel, wat een perfecte grip verzekert. Op wat voor ondergrond dan ook! Zeer innovatief aan de schoen is eveneens de zichtbare boog over de gehele zijkant van de schoen. Voor het jaar 1990 was dit erg experimenteel – maar inmiddels is het uitgegroeid tot een ‘must’ voor iedere zichzelf respecterende hardloopschoen. De zichtbare boog zorgt voor een optimale stabiliteit, zonder daarbij de bewegingsvrijheid van je voet te belemmeren. En de schoen draagt uiteraard niet voor niets de naam ‘Ventilator’. Dit heeft ‘ie te danken aan de ventilerende mesh vensters aan de zijkant, waardoor je met deze sneakers een aangename koeling en een hoog ademend vermogen zal ervaren!

Een spraakmakend design

Want sneakers, dat zijn het inmiddels. Hoewel de schoen op de markt werd gebracht als hardloopschoen, kwam de Reebok Ventilator al zeer snel terecht in het lifestyle segment. Dit is mede te danken aan het ‘sexy’ silhouet van de sneaker, welke door haar strakke lijnen zeer duidelijke contouren heeft. En het kleurgebruik? Dat is altijd al zeer bijzonder geweest. Reebok lanceerde de schoen in 1990 meteen in colorways met knalroze en felgroene details. De schoen was hierdoor bovengemiddeld expressief. Het werd een ‘instant hit’, en dat is eigenlijk nog steeds zo. In 2015 vierde Reebok de 25e verjaardag van de Ventilator, en trakteerde het ons op meerdere nieuwe releases van de Reebok Ventilator. Gesteund door een campagne met in de hoofdrol de populaire Amerikaanse rapper Kendrick Lamar verscheen de schoen opnieuw op de markt in zowel nieuwe als traditionele colorways. En deze kun je uiteraard allemaal bestellen via theSneaker.nl. Gebruik één of meer van de handige filters, en vind eenvoudig de Reebok Ventilator’s van jouw dromen!

Er zijn 0 sneakers gevonden

Sorteren
Filteren
Sitemap Blogs
© 2022 — thesneaker.nl — development by Harris Software