Nike Sock Dart

De Nike Sock Dart is helemaal terug van weggeweest! De schoen zag voor het eerst het levenslicht in 2004, maar kreeg destijds geen voet aan wal in sneakerland. De sneaker verdween daarom ook weer snel uit het vizier, maar werd zo’n 10 jaar later toch weer opnieuw gereleased. En eigenlijk lijkt de tijd nu pas rijp voor deze ultramoderne sneaker. De Nike Sock Dart is op dit moment helemaal ‘hot en happening’! Een aantal woorden waar je het silhouet zeer accuraat mee kan omschrijven? Lichtgewicht, futuristisch, comfortabel en buitengewoon.

Onderdeel van de legendarische Nike HTM collectie

De Nike Sock Dart komt uit de stal van Nike HTM, en is hét bewijs van hoe vooruitstrevend Nike HTM ruim 10 jaar geleden al wel niet was. We horen het je denken, “HTM”? Inderdaad. Deze afkorting staat voor het inmiddels legendarische Nike designteam dat bestond uit Hiroshi (Fujiwara), Tinker (Hatfield), Mark (Parker). Onder deze naam maakten deze kopstukken van het Amerikaanse merk aan het begin van de 21e eeuw de meest innovatieve en vooruitstrevende lifestyle sneakers ooit.

Lichtgewicht, futuristisch & buitengewoon

En pas nu, meer dan 10 jaar na haar eerste release, is de Nike Sock Dart een succes. Dit heeft grotendeels te maken met de huidige populariteit van lichtgewicht sneakers, waar momenteel een grote vraag naar is. Maar door het succes van de sneaker alleen toe te schrijven aan het lichtgewicht, zouden we het model enorm te kort doen. Ook het design is buitengewoon, bekijk ‘m zelf maar eens goed. De schoen oogt enorm futuristisch, waarbij de sokachtige ‘slip-on’ constructie het meeste in het oog springt. De schoen heeft geen veters, maar wel een siliconen strap. De strap vervangt in principe de veters, en zorgt er voor dat je voet stabiel in de schoen blijft zitten. Hierdoor ervaar je een lekker hoog draagcomfort, en lijkt het haast alsof de sneaker als een sok om je voet zit!

Al jarenlang haar tijd ver vooruit!

De sneaker heeft een woven upper, en oh ja: het was de eerste sneaker aller tijden waarbij de upper geheel automatisch computertechnisch geweven werd. Kortom; we kunnen concluderen dat de Nike Sock Dart haar tijd ver, maar dan ook ver vooruit was. En dat is ‘ie eigenlijk nog steeds. Maar pas nu lijkt de markt klaar te zijn voor de Sock Dart, en wij zijn enorm verheugd om te zien dat de sneaker nu dan toch eindelijk haar weg naar de straten en het lifestyle segment gevonden heeft. De sneaker is met haar sok constructie en lichtgewicht een inspiratiebron geweest voor veel andere sneakers. De sneaker past helemaal bij de trends van nu, en is tegenwoordig dan ook te verkrijgen in verschillende hippe colorways. En deze kun je uiteraard allemaal vinden en kopen op theSneaker.nl!

Er zijn 0 sneakers gevonden

Sorteren
Filteren
Sitemap Blogs
© 2023 — thesneaker.nl — development by Harris Software