Nike ACG Air Mowabb

Een intense mountainbike tocht door opstuivend zand, een lange wandeling door de woestijn, een hike door een drassig moeras: de Nike ACG Air Mowabb is gemaakt voor intense ervaringen en uiterste omstandigheden. De legendarische Nike designer Tinker Hatfield ontwierp de sneaker zo’n 30 jaar geleden nadat ‘ie zelf een inspirerende tocht door de Moab woestijn had ervaren. Lees snel meer over deeze unieke sneaker uit de Nike ACG-lijn.

De parel van de ACG-lijn

ACG staat voor ‘All Conditions Gear’. Sneakers uit deze lijn zijn van oudsher gemaakt om buiten gedragen te worden, onder welke omstandigheden dan ook. De ACG-lijn is de opvolger van Nike Hiking. De Nike Hiking-lijn werd gereleased in 1981 en heeft outdoor schoenen flink weten te innoveren. Het waren stuk voor stuk lichtgewicht trekkers, en dat in een tijd waarin de concurrenten vaak nog werkten met stalen neuzen en een zwaar bovenwerk. De term ACG spotten we voor het eerst in 1988, toen de Air Pegasus ACG all-terrain trainer werd gereleased. Dit ontwikkelde zich later in 1989 in in een eigen ACG-lijn, waarvan de Wildwood de eerste release was. De ACG-lijn was gericht op het ontwerpen van waterbestendige gear die geschikt was om natuurlijke extremen van wind, regen en sneeuw mee te trotseren. Het staat bekend als de meest innovatieve collectie van het merk met de Swoosh, waarbij de Nike ontwerpers helemaal los konden gaan en producten konden ontwerpen voor extreme situaties. En dat is vandaag de dag nog steeds zo! Aangezien trail-, performance- en outdoor kleding steeds populairder begint worden in de mode en de streetwear, werd Nike ACG in 2014 nieuw leven ingeblazen met nieuwe releases. Dit bleek een vooruitziende zet: het is tegenwoordig populairder dan ooit te voren! Nike ACG is klaar om weer naar buiten te gaan: klaar voor de modder, de plensbuien en de extreme wind.

Er zijn 0 sneakers gevonden

Sorteren
Filteren

Gerelateerde pagina's

Nike Huarache

37 sneakers

Nike sneakers heren

5031 sneakers

Nike sneakers voor dames

4021 sneakers

Nike React Vision

23 sneakers

Nike Air Max Motif

1 sneakers

Nike ACG Mountain Fly

33 sneakers

Geïnspireerd op een classic uit 1991

In 1991 dropte Nike de Air Mowabb, een cross-trainingsschoen voor buiten. De sneaker was zoals eerder gezegd ontwikkeld door niemand anders dan de legendarische Tinker Hatfield, ook wel bekend als het genie achter verschillende populaire Jordan designs en de iconische Air Max 1. De Air Mowabb nam diverse technische elementen over van de eerdergenoemde Wildwood (de eerste schoen uit de ACG-lijn) en inspireerde haar stijlvolle bovenwerk deels op de Air Huarache. Ook vond Hatfield volgens eigen zeggen tijdens het ontwerpproces in Indiaanse mocassins en het landschap van de Moab woestijn.

Eigenschappen van de ACG Air Mowabb

Hoewel de Nike ACG Air Mowabb visueel een identieke remake lijkt van haar voorganger, is er toch het een en het ander veranderd. Het bovenwerk bestaat nu uit een combinatie van nubuckleer, neopreen en synthetisch materiaal. Hierdoor is de upper nog slijtvaster geworden dan voorheen en helemaal van deze tijd. Ook heeft de nieuwe versie een extra rekbare kraag en komt ‘ie met een comfortabele bootie-constructie rondom de enkel, waardoor de pasvorm perfect is. Het schuim van de tussenzool is door de technologische ontwikkelingen van de laatste jaren nog zachter geworden dan voorheen. De ACG Air Mowabb komt daarnaast met nieuwe treklipjes op de tong en de hiel, een functionaliteit die ontbrak in de oorspronkelijke versie en het uit- en aantrekken van de schoen vergemakkelijkt. De stijlvolle branding die je aantreft op het bovenwerk is ook fraai te noemen. Zo zien we onder andere een kleine swoosh op de neus, een gestikt ACG logo op de hak en Nike Air op de hielclip.

Koop de Nike ACG Air Mowabb online via theSneaker.nl

De Nike ACG Air Mowabb is de beste outdoor schoen die je ooit zult vinden! De laatste technologische foefjes uit het lab van Nike die schuilgaan achter het model zijn echter allemaal leuk en aardig - bij de massa werd de Nike ACG Air Mowabb vroeger met name populair door haar funky colorways en de gespikkelde zool. En deze zijn er zo’n 30 jaar later uiteraard nog steeds! En je hebt geluk: in de webshop van theSneaker.nl vind je alle colorways die er beschikbaar zijn. Met behulp van de handige filters van onze site vind je in een handomdraai jouw droom colorway van de Nike ACG Air Mowabb, in de door jouw gewenste maat. We wensen je veel plezier bij het shoppen, en veel plezier met het rocken van deze schoen. Je zult zeker geen spijt krijgen wanneer je dit model online bestelt via theSneaker.nl!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software