Zoek verfrissing op zwoele zomerdagen met nieuwe New Balance 997 Mint Julep

De lente is in aantocht en dat betekent nieuwe sneakers in pastelkleuren! Dit is iets wat we elk jaar weer zien. De New Balance 997 ‘Mint Julep’ past helemaal in deze traditie en is de perfecte lenteschoen.

Met deze schoen brengt New Balance een ode aan de populaire Amerikaanse Mint Julep cocktail. Deze bestaat uit bourbon, suiker en munt en crushed ijsblokjes. Hierdoor is het drankje lekker verfrissend en geliefd tijdens de hete en zwoele zomeravonden in het zuiden van de Verenigde Staten.

En fris, dat is deze sneaker zeker. De mintgroene kleur representeert de ingrediënten en de frisheid van de cocktail en vinden we terug in alle lagen van de upper. Wel is er gebruik gemaakt van verschillende tonen groen, van licht tot ietsje donkerder. Samen vormen ze een zeer fraai geheel!

De 997 zou de 997 niet zijn als ‘ie niet gemaakt zou zijn van uitsluitend premium materialen: kwaliteit staat bij New Balance namelijk hoog in het vaandel. De upper is gemaakt van premium suède en leer. Op het zijpanel staat het ‘N’ logo in groots afgebeeld. Ook treffen we branding aan op de heeltab en de tong. Op de tong is de naam van het merk volledig uitgeschreven en wordt met ‘Made in USA’ ook nog op een dope wijze verwezen naar de roots. Die moet je namelijk nooit vergeten. En dat hebben ze bij New Balance goed begrepen!

Zoals we gewend zijn van het Amerikaanse sportmerk heeft de schoen een uitmuntend loopcomfort. De 997 Mint Julep is uitgerust met een ENCAP tussenzool, welke zorgt voor extra schokdemping. De ENCAP-technologie werd in de jaren ’80 geïntroduceerd. Bij deze technologie die nog steeds state-of-the-art is werd een zachte EVA-wig ingekapseld in een stevige polyeruthaan (PU) omhelzing. Het resultaat? Hoge stabiliteit en het gevoel alsof je op zachte wolkjes loopt!

Over de releasedatum van dit pareltje is nog niets bekend. Je zult dus nog eventjes geduld moet hebben. Maar dat ‘ie er aan komt, dat is een ding dat zeker is. Check in de tussentijd alvast even de andere New Balance 997’s uit onze webshop, of inspecteer andere populaire modellen zoals de 996 en de 373. Zo gauw er meer informatie beschikbaar is over de release lees je dit uiteraard meteen op onze blog! Keep on following dus. En... Proost!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software