Unieke Nike x CLOT Air Max 1 Kiss of Death colorway uit 2006 krijgt re-release!

De allereerste collab van Nike en CLOT ooit zal terugkeren! Het gaat om de Air Max 1 'Kiss of Death' colorway uit 2006. De re-release zit vol met unieke details - check de blogpost voor meer info!

Maar eerst even een stukje geschiedenisles. CLOT werd opgericht in 2003 door de Hongkongers Edison Chen en Kevin Poon. Het merk heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd als het gaat om de verkoop urban lifestyle producten. De selectie is altijd vooruitstrevend en heeft als doel de kloof tussen het Westen en het Oosten te overbruggen. CLOT ontwerpt tegenwoordig ook eigen unieke kleding en gaat daarnaast met grote regelmaat collabs aan met andere inspirerende merken.

De echte sneakerfreaker zal de CLOT x Nike Air Max 1 Kiss of Death misschien wel herkennen. De schoen werd namelijk al in 2006 gereleased, destijds om de opening van Hong Kong’s eerste ACU sneakershop extra glans te geven. En wat is nou een betere manier om het 15-jarige jubileum te vieren dan de patta waar het allemaal mee begonnen is opnieuw leven in te blazen?

Back in 2006 was de Kiss of Death in no-time uitverkocht. Dat had alles te maken met het unieke ontwerp, welke geïnspireerd is op de anatomie van de voet en de eeuwenoude techniek van de drukpunten die ze China maar wat goed beheersen. Het model is daarnaast een echte eyecatcher. De colorway van de upper is Net/Deep Red/Orange Blazer. De schoen is uitgerust met een fraai staaltje technologie, die onder andere terugkomt in de inlegzooltjes van de schoen die geinspireerd zijn op de oude Chinese kunst van de drukpunten.

Er zijn talloze details die deze schoen tot een echt pareltje maken. Check de transparante toeboxes en de vette snakeskin Swoosh maar eens. En wat te denken van de lederen layers rondom de enkels en de contrasterend mintgroene eyelaces? Op de heeltab treffen we ook nog eens een gaaf gestikt CLOT logo aan.

De schoen brengt een ode aan het 15 jarige bestaan van de ACU sneakershop in Hong Kong, en zal daarom vermoedelijk worden gereleased in 2021. Een exacte releasedatum hebben we momenteel nog niet. Bovenstaande foto’s stammen uit 2006, we weten dus ook nog niet of er aanpassingen zullen worden toegepast wat betreft kleuren en/of materialen. Maar Nike’s voorliefde voor identieke re-releases kennende denken we niet dat dit het geval zal zijn.

De voorpret en het grote verheugen kan beginnen! Kun je echt niet wachten? Check dan eens andere vette colorways van de Nike Air Max 1 in de webshop van theSneaker.nl! Bij ons bestel je goedkoop, eenvoudig én betrouwbaar jouw favoriete sneaker in de door jou gewenste colorway en maat. Veel plezier bij het shoppen!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software