Tinker Hatfield's originele Air Max 1 ontwerpschets tot leven gebracht in unieke release!

Nike brengt een ode aan Tinker Hatfield’s Air Max 1 ontwerpschets met de ‘Tinker Sketch’ release. Deze release brengt zijn originele schets voor het model tot leven. Door diverse details op het bovenwerk lijkt het alsof je met deze schoen een exclusief prototype model uit het Nike lab in handen hebt.

De Air Max 1 werd voor het eerst uitgebracht in 1986. Tijdens een bezoekje aan Parijs werd designer Tinker Hatfield geïnspireerd door de architectuur van het Centre Pompidou. Hij kwam op het idee om de demping van de schoen te tonen door middel van zichtbare Air Unit. Het resultaat wordt volgens veel sneakerheads beschouwd als de meest iconische sneaker allertijden. De Air Max 1 werd oorspronkelijk ontworpen als hardloopschoen, maar werd al snel een graag geziene schoen in de urban- en dancescene. Ook werd de schoen beroemd door haar strakke, vernieuwende en tijdloze upper.

De Air Max 1 Tinker Sketch lijkt exact op de originele schets die Tinker Hatfield op papier zette toen hij de Air Max 1 voor het eerst gestalte gaf. Zo lijken de mudguard en de swoosh haastig ingekleurd en is de upper bedrukt met handgeschreven aantekeningen zoals ‘pattern split’ en ‘big window’. Toen de Air Max 1 in 1986 getest werd stonden er stippen boven en onder de Air Unit – ook deze stippen zijn zichtbaar op deze nieuwe release. De Nike branding op de tong lijkt ook geschetst en we treffen de handtekening van Tinker aan op de hiel. Aan de binnenkant van de schoen staat: “SKETCH. Property of Nike. Not for Resale.” De buitenzool is doorschijnend en bedrukt met schetslijnen. Check de foto’s snel zelf maar eens: het wemelt van de gave details!

Door dit alles voelt het alsof we een proefexemplaar uit het lab in handen hebben die nog uitgebracht moet worden – maar we weten allemaal dat het tegendeel waar is. Dit is een classic pur sang. De Air Max 1 Tinker Sketch is een liefdesbrief aan het moment dat de Air Max 1 gereleased werd en de sneakerwereld voor altijd veranderde. De releasedatum van deze unieke Air Max 1 editie is 13 juli 2019 om 9 uur in de ochtend. Ook is uitgelekt dat de sneaker niet alleen in ‘White/University Red’ gereleased zal worden maar ook in twee andere kleuren, vermoedelijk ‘White/Game Royal’ (blauw) en ‘White/Black’ (zwart). Check in onze store ook eens andere Air Max 1 modellen. Bij theSneaker.nl hebben we de grootste collectie van Nederland!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software