Sneaker van de Week: Nike Air Max 1 Tokyo Maze brengt ode aan Japanse metropool

De Nike Air Max 1 ‘Tokyo Maze’ is één van de zes winnaars van de ‘On-Air’ contest. Het bovenwerk representeert de Japanse stad Tokio en is bedrukt met een doolhof patroon. De linker en de rechterschoen verschillen van elkaar in kleur. Er zit een reliëf in het leer en de veters zijn in regenboog kleuren. Lees snel meer over deze unieke sneaker!

De On-Air design contest werd eind 2018 georganiseerd door Nike. De opdracht was om een nieuwe Nike sneaker te ontwerpen die in het teken zou staan van één van de zes zogenaamde Nike ‘key-cities’: Seoul, Londen, New York, Parijs, Shanghai en Tokio. Uit duizenden inzendingen bleven uiteindelijk 18 finalisten over. In de zes steden werden door Nike workshops georganiseerd waar de finalisten konden schaven aan hun finale ontwerp. De winnaar werd uiteindelijk bepaald door ons; het publiek. Online kon er gestemd worden op de vetste modellen. Er bleven 6 winnaars over. Voor iedere stad één!

En de vetste van het stel vinden wij de ‘Tokyo Maze’, welke ontworpen is door Yuta Takuman. Maze betekent doolhof in het Engels, en dat is precies zoals veel mensen de Japanse stad ervaren. De metropool staat bekend om haar straten, kleine steegjes en gangen die kris kras door de stad lopen en waar je eenvoudig kunt verdwalen. Onder de stad ligt een duizelingwekkend labyrint van kleurrijke metrolijnen. Precies dit inspireerde Yuta Takuman tot het ontwerpen van deze sneaker.

De upper van de Nike Air Max Tokyo Maze is bedrukt met een vette doolhof graphic. Door de verschillende asymmetrische details en eigenzinnige eigenschappen is het een unieke sneaker geworden. Het meest opvallende is dat beide schoenen in de basiskleur van elkaar verschillen: de linkerschoen is zwart en bedrukt met een wit doolhof, de rechterschoen is wit en heeft juist weer een zwarte opdruk. Het doolhof bestaat uit verschillende patronen en het vetste is het reliëf in het leer zodat het bovenwerk van de schoen haast een echt driedimensionaal doolhof wordt.

De Tokyo Maze komt op een zwarte midsole met een rode Air-Unit. Deze rode Air-Unit is een verwijzing naar een belangrijk herkenningspunt van de stad: de rode Tokyo Tower. En dan heb je nog de veters in regenboog colorway welke de diversiteit van de stad representeren. Bevallen deze veters je minder? Ook geen probleem! De schoen wordt geleverd met nog 3 verschillende kleuren veters die allemaal even cool zijn. De ‘clear outsole’ maakt de sneaker helemaal af. Deze buitenzool is namelijk transparant en toont de tekst TOKYO MAZE.

De sneaker is samen met de andere winnaars van de On-Air contest gereleased op 19 april in de officiële Nike store. Wees er snel bij, want de oplage is beperkt en deze sneaker wordt een echt collectors item. Check ook eens ons overige aanbod aan Air Max 1 sneakers, we hebben er genoeg en ook daar zit heel wat leuks tussen. Veel plezier bij het shoppen!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software