Skepta x Nike Air Max 97

De bekende Engelse rapper Skepta, en tevens bff van de nog bekendere rapper Drake, gaat de samenwerking aan met Nike en komt met de eigen Skepta x Nike Air Max 97. Skepta bewijst dat hij naast het produceren van grime en hip-hop krakers ook uitermate gewiekst is in het ontwerpen van fraai ogend schoeisel.

Skepta kreeg de eer om zijn eigen Air Max 97 te ontwerpen, een model dat de laatste tijd erg populair is en bezig is aan een stevige comeback. Dat Skepta een liefhebber is van de schoen, blijkt wel uit het feit dat de rapper zelf meerder keren op het podium werd gesignaleerd met het model onder zijn voeten. De samenwerking komt niet zo maar uit de lucht vallen, maar is een cadeautje van Nike ter ere van het 20 jarige bestaan van de Air Max 97.

In een interview heeft Skepta laten weten dat hij zich gedurende het ontwerpproces heeft laten inspireren door diverse zaken. Ten eerste door zijn thuisbasis Londen, de metropool waar hij al zijn hele leven al aan verknocht is. Daarnaast heeft hij zich wat betreft het kleurenpalet laten inspireren door zijn geliefde Marrakech. Een andere overuidelijke inspiratiebron was de Nike Air Tuned Max uit 1999, wat de eerste sneaker was die hij van zijn zuur gespaarde centen kon bekostigen. De weemoed naar die tijd en de desbetreffende sneaker vinden we duidelijk terug in het ontwerp, welke dezelfde 'Morocco' colorway heeft.

De upper van de Skepta x Nike Air Max 97 is gemaakt van het synthetische polyurethane en is koper van kleur. De futuristisch ogende sneaker komt met gouden details in de tussenzool en de Nike branding, welke op fraaie wijze contrasteert met de zwarte kleuren die we terugvinden op andere de zool en de tong. Het geupgrade vetersysteem en de Max Ultra Bag over de gehele lengte van de zool maken de sneaker helemaal af!

De Skepta x Nike Air Max 97 hing al een tijdje in de lucht en blijkt het wachten nu meer dan waard. Het model laat het verleden met het heden samensmelten, en brengt invloeden uit Skepta's geliefde Londen en Marrakech op fraaie wijze samen. De samenwerking brengt de Air Max 97 naar een nog hoger level en staat momenteel gepland voor 2 september 2017. Uiteraard lees je meer omtrent de release van deze potentiële topper tegen die tijd op de blog van theSneaker.nl!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software