Restock van de legendarische Nike Classic Cortez SE 'OG' !

Nike heeft wat te vieren dit jaar. De Classic Cortez bestaat namelijk maar liefst 45 jaar! Veel sneakers die nieuw op de markt verschijnen worden tegenwoordig vormgegeven in een vintage look. Want vintage, zo weten we allemaal, is momenteel helemaal hot. Nou, we kunnen je vertellen: de Classic Cortez is écht vintage – maar nog lang niet gedateerd. En Nike brengt de Classic Cortez nu uit in de originele colorway: een fraaie combo van rood, wit en blauw.

De co-founder van Nike Bill Bowerman was eveneens een hardlooptrainer, en hij was het die de Classic Cortez ontwierp. Zijn atleten verschenen tijdens de Olympische Spelen in Munchen van 1972 in de startblokken met de Classic Cortez aan hun voeten. De Classic Cortez was naast comfortabel echter ook ontegenzeggelijk cool. Het duurde dan ook niet lang tot de sneaker werd geadopteerd door de urban cultuur. Tegenwoordig is de Classic Cortez een echte klassieker en de belichaming van het klassieke “gympie”.

De Classic Cortez is de sneaker voor de purist, de sneaker liefhebber die de ware essentie in een sportschoen weet te waarderen. Minimalistisch, basic, retro maar nog altijd heel modern: zo maar een paar termen die passen bij deze classic. De Classic Cortez leefde een aantal jaren in de anonimiteit, maar is inmiddels al een lange tijd bezig met een flinke opmars en niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld.

En nu brengt Nike de originele 'OG' colorway weer opnieuw uit. En wij zijn daar erg blij mee! De 'OG' colorway stal in de negentiger jaren de harten van velen in de film 'Forrest Gump', toen het hoofdpersonage met deze freshe sneaker aan z'n voeten een flinke spurt aflegde in de legendarische ren scene. En nu istie weer back in de originele colorway! De Classic Cortez heeft nog steeds een geweldige pasvorm en hoogdraagcomfort. En de uitstraling? Die is nog steeds subliem en klassiek. Check de sneaker snel in onze webshop!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software