Release info - Nike Air Max 95 Era 'Green Safari'

Het is dit jaar precies 25 jaar geleden dat de Nike Air Max 95 werd geïntroduceerd. Om de verjaardag van dit invloedrijke silhouet te vieren komt Nike met een speciale 'Era Green Safari' versie van het model.

Voor de colorway heeft het designteam van Nike inspiratie geput uit de stijl en cultuur van de negentiger jaren. De Era colorway wordt ook wel de Green Safari genoemd en combineert diverse contrasterende patronen, kleurrijke details en speciale versieringen. Hiermee is de colorway een knipoog naar haar roots uit de jaren negentig.

De Air Max 95 is een legendarisch silhouet welke eigenlijk geen nadere toelichting nodig heeft. We kunnen inmiddels spreken van een sneaker van legendarische proporties. Het ontwerp is gemaakt door industrieel vormgever Sergio Lozano en staat bekend om haar gelaagde opbouw, zo is het silhouet gebaseerd op de anatomie van het menselijke lichaam. De middenzool representeert de wervelkolom, het mesh rondom de veters de huid en de kenmerkende layers op de zijkant de ribben.

Dankzij de zijpanelen en gelaagde opbouw leent het model zich uitermate goed voor een kleurrijke en opvallende colorway. En dat is bij deze schoen zeker het geval. Heb je even?

Het mesh rondom de veters, wat de huid vertegenwoordigd, is gemaakt van wit fishnet materiaal. De meest in het oog springende laag op het silhouet zien we daaronder: deze laag is bedrukt met een grijs zebramotief. Daarop volgt weer een witte laag van strak leer, waarop een coole groene Swoosh zit met gele omlijning. Deze laag wordt opgevolgd door een groene layer van zacht suède, precies dezelfde kleur we ook aantreffen op de unieke Air Max 95 eyestays rondom de veters. De laag daaronder is weer gemaakt van wit leer. De tong, de voering en de kraag hebben een gaaf oranje tintje gekregen, wat zorgt voor een uniek contrast.

Op de tong staat het signature Air Max logo in hippe kleurtjes die prima passen bij de rest van de colorway - deze colorway is naar onze mening perfect in balans! Dezelfde kleuren komen namelijk ook terug op de inlegzooltjes, waarvan de linkerzool een andere graphic heeft als de rechter.

De sneaker is vanaf nu verkrijgbaar via de officiële Nike webshop of geselecteerde retailers zoals BSTN. De sneaker gaat je 180 euro kosten. Is de sneaker op het moment dat je dit leest al uitverkocht, of prefereer je toch een andere colorway? Check dan snel de andere Air Max 95 colorways in de webshop van theSneaker.nl!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software