Release info - Bodega x Saucony Grid Azura 2000 Ever Ready

Een tijdje geleden dropten Bodega en Saucony samen een nieuwe versie van de Saucony Grid Azura 2000. Nu, zo’n twee maanden later, komen beide merken wederom met een nieuwe colorway voor de gave retro sneaker. Check snel de unieke ‘Ever Ready’ colorway, die voorzien is van meerdere retro details en gemaakt is van een fraaie mix aan unieke materialen – precies zoals je gewend bent van Bodega.

De kans is groot dat je al eens van Bodega gehoord hebt. Bodega is  één van de meest toonaangevende sneakershops ter wereld, en is gevestigd in Boston. De shop deed eerder al diverse (legendarische) redesigns zoals bijvoorbeeld van de Reebok Pump Omni Lite, de Puma Sky en de adidas ZX en een eigen Converse sneaker.

De Grid Azura 2000 werd uitgebracht toen het jaar 2000 bijna daar was, te weten in het jaar 1999. We stonden op het randje van een nieuw millennium en de futuristische tribal shapes op het bovenwerk van de schoen en de neon geinjecteerde colorway paste perfect in het tijdsbeeld van dat moment. De schoen moest Saucony’s ‘next big thing’ zijn maar verdween al snel weer van het toneel, zoals dat vaker gaat bij vooruistrevende schoenen. Het grote publiek was er simpelweg nog niet klaar voor. Maar nu, meer dan twintig jaar later, betrekt Saucony de kundige ontwerpers van Bodega bij een nieuwe Grid Azura 2000 mash-up, en is de schoen populairder dan ooit.

Saucony is van oorsprong een hardloopschoenenmerk wat zich met name richtte op performance. De original Grid Azura 2000 kwam op de markt met een super gestroomlijnde upper die gemaakt was van extreme lichtgewicht materialen. Het gestroomlijnde bovenwerk is er nog steeds, het mesh is echter grotendeels ingeruild voor materialen als suède en leer.

De nieuwe colorway heet ‘Ever Ready’ en is one of a kind! Opvallend is dat veel verschillende en totaal uiteenlopende kleuren het bovenwerk sieren, maar toch uitermate goed samengaan. We zien een zwarte basis van mesh welke zowel grijze, gele, groene en bruine overlays heeft. De overlays zijn gemaakt van allerlei verschillende materialen. Zo zijn de grijze overlays vormgegeven in een tribal motief en zijn ze gemaakt van nerf leer. Ook zien we meerdere lichtgrijze panels die gemaakt zijn van langharige suede die de schoen een hoge knuffelbaarheidsfactor geven. De bruine overlay is op haar beurt weer gemaakt van grof suede. De mudguard is geel en de buitenzool is grotendeels felrood van kleur, welke doorloopt tot aan de punt van de schoen. Andere kleuren zijn het blauw van de sockliner en de bruine veters.

Een smaakvolle mix van opvallende kleuren en materialen, zo laat deze sneaker zich het beste kenmerken! Na twintig jaar is de vergeten legende van Saucony weer helemaal terug! De Bodega x Saucony Grid Azura 2000 is vanaf nu verkrijgbaar via de officiele Bodega shop. Met deze schoen ben je ook in 2020 nog klaar voor de toekomst. Check ook eens de andere sneakers van Saucony - ze zijn eenvoudig, snel én betrouwbaar online te bestellen via de webshop van theSneaker.nl! 

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software