Packer Shoes X New Balance collab: release van de fraaie 999 ‘CML’

Packer Shoes is een schoenenwinkel. Zeg maar gerust: een legendarische schoenenwinkel. De winkel opende voor het eerst haar deuren in 1907 in New York, en verkoopt, jawel, schoenen. Tot zover niets schokkends. Het speciale aan Packer Shoes is echter de filosofie van de winkel, die er voor gezorgd heeft dat de winkel de eerste speler in de Verenigde Staten werd op het gebied van sneakers. De winkel is een echt familiebedrijf, waarbij kennis en de liefde voor schoenen wordt overdegragen van generatie tot generatie. Inmiddels zwaait Michael Packer er met de scepter, maar de filosofie van de winkel nog steeds hetzelfde als toen zijn overgrootvader de winkel opende: Packer Shoes wil het oude met het nieuwe verenigen. Het blijft trouw aan haar erfgoed, maar omarmt tegelijkertijd altijd het moderne. Geheel volgens deze filosifie werd Packer Shoes de eerste winkel in de Verenigde Staten die sneakers omarmde. Om ze vervolgens nooit meer los te laten! Packer Shoes werd hierdoor de allereerste winkel in de Verenigde Staten die sneakers van merken zoals Nike en Adidas verkocht: en dat in een tijdperk dat sneakers nog helemaal niet geliefd waren. Een echte pionier dus.

Zo. Nu begrijpen jullie misschien waarom ons hart een stukje sneller gaat kloppen van deze collab. New Balance viert dit jaar haar 20e verjaardag, en hoe kunnen ze dit nou beter vieren dan door ons te trakteren op een hele freshe sneaker? Als cadeautje geven ze ons een fraaie remake van de populaire New Balance 999. De release heeft de naam ‘CML’ gekregen, wat een afkorting is van het Engelse woord voor kameel. De sneaker is dan ook geïnspireerd op kamelen, de woestijn én het gebruik van kamelenhaar in mode artikelen.

En dat zie je overduidelijk terug aan de sneaker. De colorway van de sneaker is een geslaagde samenstelling van verschillende zandkleuren, waardoor de sneaker je meeneemt naar een broeierige dag in de woestijn. De upper van de schoen gemaakt is gemaakt van nappa leer, met een textuur en look die sterk doet denken aan kamelenhaar. De toebox van de sneaker is gemaakt van minuscuul geperforeerd varkensleer, en de tong en de heeltab zijn vervaardigd van nubuk leer. Door het gebruik van verschillende kleuren en materialen met uiteenlopende texturen is de schoen erg gelaagd, en zijn er fraaie contrasten ontstaan. Details zoals de gespikkelde zool, de New Balance graphic op de tong en de reflectieve box op de hiel maken de sneaker helemaal af. De kleuren en motieven van de New Balance x Packer Shoes 999 ‘CML’ doen denken aan de woestijn, en het stoere 999 silhouet zorgt tegelijkertijd voor een moderne en urban look. Daarom kun je gerust stellen dat de woestijn en de grote stad in deze sneaker samenkomen. Wat een juweeltje.

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software