Ondergewaardeerde beroepsgroepen vijf wereldsteden in het zonnetje gezet in unieke Air Max 90 “City Pack”!

New York, Parijs, Londen, Tokyo en Shanghai behoren tot de grootste steden van de wereld. Stuk voor stuk zijn ze een onuitputbare bron voor cultuur en bepalen deze steden wereldwijd de trends en wat op dit moment hot en happening is. Nike brengt met de nieuwe Air Max 90 “City Pack” een ode aan de harde werkers achter de schermen: de veelal ondergewaardeerde beroepsgroepen die deze steden draaiende houden. Uitgerekend die mensen die wel eens over het hoofd worden gezien worden met unieke designs in het zonnetje gezet door het merk met de Swoosh.

De release heeft daarnaast uiteraard ook te maken met de 30e verjaardag van de iconische Air Max 90. De speciale releases van de AM90 knallen ons de laatste weken om de oren. Alle vijf de colorways hebben een uniek bovenwerk met speciale details die verwijzen naar een bepaalde beroepsgroep op de tong, de veteruiteinden, de inlegzolen en de mudguard.

“Fire Department of the City of New York (FDNY)” 

Deze schoen is een ode aan de brandweerlieden van New York. De Air Max 90 heeft een zwarte upper met daarop een reflecterende neon Swoosh: een knipoog is naar het uniform van de FDNY. Verder lijkt de heeltab vast te zijn gezet met metalen schroeven, een verwijzing naar de classic brandweerhelmen van New York.

“Parisian Bakers”

De Parijse colorway geeft een big-up naar de ambachtelijke bakkers van Parijs die nog steeds de allerlekkerste broden bakken. De schoen heeft een witte upper: precies zoals de traditionele bakkerskledij. De heeltab heeft de Franse driekleur met daarop goudkleurige tarwe graphic. De sneaker komt met een binnenzool met een ‘Baked Fresh Daily’ logo!

“London's Postmen and Postwomen”

Deze colorway brengt een hommage aan de postbodes van Londen. De connectie is meteen duidelijk: het uniform van de Londense postbodes is rood met oranje - net als de kleuren van deze sneaker. Check ook de coole graphic op de tong die veel weg heeft van een postzegel!

“Tokyo's Construction Workers”

Deze colorway is geïnspireerd op de bouwvakkers van Tokyo en heeft een welhaast koninklijke navy/gouden colorway. De tong is uitgerust met een graphic van (verkeers)borden die doen denken aan borden zoals je ze naast de bouwplaats. De binnenzool bestaat uit de skyline van miljoenenstad Tokyo.

“Shanghai Delivery Service Workers”

En last but not least: de Shanghai colorway. Deze is gebaseerd op het drukke en stressvolle bestaan van mensen die eten bij de mensen thuis bezorgen: de delivery service workers. Op de tong zien we een bonnetje en de mudguard heeft 5 sterren: een knipoog naar de 5-sterren beoordeling voor de perfecte service.

Release info

Deze unieke Nike Air Max 90 “City Pack” zal exclusief gereleased worden op 30 januari via de Nike App en zal daarnaast verkrijgbaar zijn bij een aantal geselecteerde retailers in elke van de bovenstaande vijf steden. Check ook eens de andere Air Max 90 modellen in de webshop van theSneaker.nl!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software