Olympische release: Adidas Superstar ‘Rio de Janeiro’ editie

Zaterdag 6 augustus zijn de Olympische Zomerspelen weer begonnen. Voor het eerst wordt dit prestigieuze sportevenement gehouden in Zuid-Amerika, namelijk in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. Wanneer je denkt aan Rio denk je al gauw aan de de witte stranden, de favelas, de kleurrijke Braziliaanse bevolking, ritmische samba muziek op elke straathoek en zwoele zomeravonden. Met deze release wil Adidas een ode brengen aan de stad Rio de Janeiro en alles wat daar bij hoort. Hoe vertaal je dat naar een sneaker?


De Olympische Spelen zijn altijd al een inspiratiebron voor sneaker ontwerpers geweest: iedere editie verschijnen er wel speciale sneakers bij dit thema. Eerder dit jaar bracht Adidas al de Ultra Boost ‘Olympic Medail’ pack uit, welke is uitgerust met een fraaie gouden ‘metallic’ hielstuk. En nu heeft het Duitse merk met de drie strepen alweer een aangename verrassing voor ons in petto: ze presenteren een speciale ‘Rio’ editie van de classic Superstar. Voor dit project stelde Adidas een allround ontwerpteam samen van vakmensen uit verschillende disciplines: fotograaf Fernando Schlaepfer, cultureel producent Gessica Justin, creative director Marcela Ceribilli en ontwerper én sneakerhead Hayala Garcia. De release eert de stad Rio de Janeiro met haar mooie stranden en prachtige omringende landschappen.


Om Rio te representeren is gekozen voor een blauw/witte colorway. De upper is wit, wat de schoen gelijk een erg zomerse uitstraling geeft. Blauw treffen we aan op de ‘three stripes’ en de heeltab. Het blauw staat voor het warme en smeuiige asfalt, zoals je deze op een warme Braziliaanse zomeravond aantreft op de boulevard aan de Copacabana. Terwijl je tevreden het strand afloopt na een dagje zonnebaden en de boulevard betreedt, brandt het zand dat op de boulevard ligt nog een beetje aan je voeten. Ook op de sneaker wordt het blauw dan ook deels bedekt door een witte graphic; welke staat voor het witte zand.


Erg gaaf aan de schoen is dat op hiel van de beide schoenen een verschillende graphic staat; op de linkerschoen treffen we een surfboard aan, terwijl we op de rechterschoen een afbeelding van een skateboard zien. De sneaker komt met een donkere gum zool, die deels gemaakt is van gerecycled materiaal! Kortom; een erg coole uitgave van de Superstar. Het wit met blauw geeft de schoen een ongekend fris en zomers karakter. De graphics en details maken het model tot een unieke schoen. Halen dus!


Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software