Nike Zoom Alpha Binary Blue reïncarneert na meer dan 20 jaar

Yes! De Nike Zoom Alpha is terug op het toneel na ruim 20 jaar afwezigheid. En Nike dropt ‘m gelijk in de classic OG ‘Binary Blue’ colorway. Deze hardloopessential is terug van weggeweest en komt helemaal in de zelfde look en feel als de originele uitvoering!

In de negentiger jaren werkte een groep ontwikkelaars van Nike in het laboratorium in het diepste geheim jarenlang aan de ontwikkeling van de Zoom Air technologie. Ergens in 1995 riep één van hen ‘Eureka!’. De eerste sneaker die werd uitgerust met dit technologische hoogstandje was de Nike Zoom Alpha. Dit gebeurde in 1996.

Bij de revolutionaire Zoom Air demping (aanvankelijk ook wel Tensile Air genoemd), zitten er tussen de buitenzool en tussenzool vier anatomisch gepositioneerde ‘Zoom Air pods’. Deze Zoom Air pods zijn een soort rekbare vezels die tijdens elke stap eventjes indeuken om vervolgens met een flinke kracht terug te schieten in de oorspronkelijke vorm. De schoen geeft je dan ook de allerbeste demping die je je kunt voorstellen. Met deze sneakers voelt het soms alsof je over wolken loopt!

De Zoom Alpha is in het verleden in verschillende hippe colorways verschenen en altijd was er die kenmerkende dikke witte tussenzool. Hierdoor oogt de schoen lekker chunky en past ‘ie helemaal in de zogenaamde ‘dad sneakers’ hype van dit moment. Voor de echte sneakerkenners: deze tussenzool herken je inderdaad van de (momenteel zeer populaire) Zoom Spiridon. Toch is ‘ie echt oorspronkelijk afkomstig van de Zoom Alpha!

De upper van de Binary Blue colorway bestaat verder uit een fraaie mix van verschillende tinten blauw. De swoosh? Die is worteltjes oranje. Waarom niet? De oranje branding is terug te vinden op de sidepanels, de tong én de buitenzool! De sneaker is vervaardigd van leer & mesh en heeft de kenmerkende wavy mudguard die het model haar unieke look geeft.

Deze sneaker ademt de nineties. Bestel ‘m snel via de officiële Nike shop. De sneaker is vanaf vandaag verkrijgbaar en gaat je €140,- kosten. Benieuwd naar andere Nike modellen? Check dan snel eens de theSneaker.nl webshop. Bij ons vind je de grootste collectie Nike sneakers van Nederland.

BESTEL DE NIKE ZOOM ALPHA HIER

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software