Nike viert Chinese New Year met een vette Air Max 1 colorway!

Chinese New Year is nog meer dan een maand van ons verwijderd, maar Nike heeft nu al de Air Max 1 “Chinese New Year” editie van dit jaar al bekendgemaakt. Check 'm snel!

Ieder jaar brengen veel grote merken een ode aan de grootste Chinese happening van het jaar. Het is voor de sneakearfan ieder jaar weer iets om weer naar uit te kijken. Ook Nike heeft hier de afgelopen jaren aan meegedaan met moddervette thematische en grafische releases. Ieder jaar presenteerden ze weer een echte eye-catcher. Met wat komen ze dit jaar op de proppen?

In China staat ieder jaar in het teken van een ander sterrenbeeld. In China kent men andere sterrenbeelden dan bij ons en - schrik niet - 2020 is het jaar van de rat. Een ware uitdaging voor de designers van Nike, want het is misschien wel het minst visueel aantrekkelijke zodiac van de afgelopen jaren. De laatste Chinese New Year sneakers van Nike hadden veel grafische prints op de upper: je zag altijd vrijwel meteen dat het een speciale Chinese New Year colorway betrof. Bij de editie van dit jaar is dit echter een stuk minder duidelijk – en wellicht heeft dat ook te maken met het thema van dit jaar.

De sneaker heeft een rode basis gemaakt van mesh, waarover zwarte layers lopen die gemaakt zijn van nubuck en lakleer. De sneaker blinkt uit in haar details. Zo heeft de tong een gouden kleur met hierop Nike branding: een kleine Swoosh én het woord Nike in Chinese tekens. De veters zijn wat ons betreft helemaal vet: zwart met een rode outlining. Op de hiel treffen we ook nog eens het gevleugelde paard ‘Longma’ aan: een mythisch figuur uit de Chinese cultuur die vaak op het toneel verschijnt tijdens de feestdagen.

De Nike branding is uiteraard ook zichtbaar op de zijkant in de vorm van een transparante Swoosh met rode omlijning. De Swoosh zal dus de kleur aannemen van de sokken die je draagt. Zo kun je de colorway zelf ook nog beïnvloeden! Hoe gaaf is dat?

Over de release van deze sneaker weten we helaas nog niet zo veel. We weten wel dat ‘ie – en dit zeggen we met pijn in ons hart – waarschijnlijk alleen in Azië gereleased zal worden. Check daarom ook eens de andere Air Max 1 modellen van theSneaker.nl – bij ons vind je de grootste collectie van Nederland.

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software