Nike released de Air Footscape Woven Chukka in stijlvol wol en denim

Nike blijft maar komen met sneakers die helemaal passen bij het huidige jaargetijde. Ook deze release is met het oog op het naderende koude klimaat een welkome versterking van je kledingkast. Nike presenteerde de afgelopen week drie smaakvolle nieuwe versies van het alom geliefde Air Footscape silhouet. Het silhouet krijgt een subtiele maar luxueuze update door het gebruik van lichtgewicht en ‘winterproof’ materialen!


We zagen de Air Footscape Woven Chukka de afgelopen jaren al in verschillende mooie materialen op de markt verschijnen. En nu istie – speciaal voor de naderende herfst en de winter - ook verkrijgbaar in wol en denim! Twee warme en stevige materialen waarmee je de koude en natte periode zonder problemen mee kan trotseren.


Ook de colorways passen bij de frissere temperaturen. Zo komt de wollen versie in het stijlvol grijs, en is de denim versie ‘obisidiaan’ van kleur. Obsidiaan is van vulkanisch glas, en heeft een donkerblauwe tot diepzwarte kleur. Dus dat. Beide sneakers komen op een Nike Air Freemotion zool, welke flexibel is omdat ‘ie voorzien is van kleine groeven. Deze groeven zorgen voor het ongekende hoge comfortlevel van de Air Footscape. Beide schoenen hebben het assymmetrische Footscape vetersysteem, en geweven details op de zijkanten van het silhouet waardoor het model een beetje doet denken aan een klassieke mocassin. Verder hebben de schoenen neopreen details op de enkel, en tref je lederen gespjes aan op de tong en de hiel. De sneakers krijgen door deze leren gespjes een luxe look, maar zorgen er bovendien voor dat je de schoen – ondanks dat ‘ie als een sok om je voeten zit – makkelijk aan en uit kan trekken!


Terwijl veel merken functionaliteit vaak verkiezen boven style, bewijst het ontwerpteam van Nike met deze release dat het ook anders kan. Stijl en functionaliteit leven bij dit model harmonieus samen. Lekker warm, functioneel en enorm stijlvol. Dat is de Nike Air Footscape Woven Chukka. Wat kun je nog meer wensen van een winter sneaker?

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software