Nike Match Classic “Vachetta Tan”

Zonder dat we het vaak zelf doorhebben, hebben wij sneaker liefhebbers allemaal wel een paar classic runners in de kast staan. Dit is dé trend van de laatste tijd; runners uit de jaren ’80 en ’90 die worden afgestoft en in een nieuw jasje worden gestoken. En vervolgens als warme broodjes over de toonbank gaan. Veel van de populaire sneakers van nu, hebben al een heel verleden in de sportwereld achter zich liggen. Een bekend voorbeeld uit de tenniswereld is de populaire Adidas Stan Smith. De tegenhanger van Nike is (vooralsnog) een stuk minder bekend, maar minstens zo cool: de Nike Match Classic!


Wat classic tennisschoen uit de jaren ’80 met elkaar gemeen hebben, is het simpele ontwerp van het silhouet. Dit heeft alles te maken met het imago van de tennissport, waarbij opvallende schoenen ‘not done’ waren. Tennis was (en is nog steeds) toch een elite sport met een classy uitstraling.

De Nike Match Classic vertegenwoordigt deze tennis-look uit de jaren ’80 helemaal. In 2011 stond het model al eens op uit de dood, toen ‘ie op de markt werd gebracht in twee stijlvolle donkere colorways. Daarna was het enige tijd stil rondom het model, maar nu – zo’n vijf jaar later - maakt de schoen wederom een onverwachtse comeback. Dit keer heeft het ontwerpteam van Nike de sneaker gepimpt met een eigentijdse en stijlvolle touch.


Het silhouet van de nieuwe Nike Match Classic “Vachetta Tan” is natuurlijk nog precies zoals het origineel: simpel en classy dus. De nieuwe editie van de schoen wordt gereleased in een witte en zwarte colorway. Het meest opvallende aan de schoen is de bruine lederen patch op de hiel. Door de perforaties en de sierlijke vorm van deze heelpatch krijgen de sneakers een look die sterk doet denken aan brogue schoenen. Wat wij persoonlijk supertof vinden aan deze nieuw release? Dat is de swoosh, die veel kleiner is dan dat we gewend zijn van Nike. Door de subtiele branding wordt alle aandacht gevestigd op de coole lederen patch!


Zoek je een classy en chique sneaker die haast met alles te combineren is? Dan is de Nike Match Classic “Vachetta Tan” echt iets voor jou! De patch maakt ‘m ideaal voor iedereen met een voorliefde voor brogue schoenen. De sneaker vertegenwoordigt de perfecte balans tussen stijl en sportiviteit, en gaat je zo’n 100 euro kosten. Een absolute must voor deze zomer. Hou theSneaker.nl in de gaten voor meer informatie!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software