Nike ‘LunarCharge’ aangekondigd op MTV EMA's in Rotterdam

Nike heeft vorige week tijdens de MTV European Music Awards in Rotterdam een nieuwe sneaker aangekondigd. En dit deden ze dit keer op een wel zeer sneaky manier! De populaire Britse rapper Tinie Tempah verscheen op de rode loper met een onbekend Nike model aan zijn voeten. Tinie Tempah, die ook wel bekend staat om z’n spraakmakende en vooruitstrevende gevoel voor fashion, nam uitgebreid de tijd zich te laten vastleggen door de fotografen – die uiteraard in groten getale aanwezig waren. De foto’s van het stijlicoon gingen online, en binnen no time ging op het internet het gerucht rond dat het hier zou gaan om een nieuw Nike model.


En dit kunnen we nu, een paar dagen later, volledig bevestigen! Inmiddels weten we dat het model de naam ‘LunarCharge’ draagt. Het silhouet van de LunarCharge is veelbelovend, en is een verfrissende aanvulling op het toch al zo indrukwekkende oeuvre van Nike. Het coole aan de Nike LunarCharge is dat het een aantal designelementen van roemruchte sneakers uit het heden én het verleden combineert. Zo springt de veterstrook van de sneaker meteen in het oog; deze is identiek aan die van de legendarische Air Max 90. Het neopreen materiaal waarvan de upper van de sneaker deels van is gemaakt doet weer denken aan de Nike Air Flow uit 1988. De constructie van het model is daarentegen grotendeels geadopteerd van de Air Presto uit 2000. Maar toch ook weer niet helemaal. Het silhouet is namelijk een tikkeltje breder dan dat – wat volgens Nike weer een ode is aan de Nike Air Current uit 1990.


Het comfort van de sneaker is echter helemaal van deze tijd. De zool is het meest moderne snufje van de sneaker, en is geadopteerd van de Nike LunarEpic uit –jawel - 2016. De Nike LunarCharge is hiermee de eerste lifestyle sneaker die is uitgerust met de revolutionaire Nike Lunarlon technologie. De Lunarlon zool is licht, zacht en responsief. Het foam is vederzacht en biedt tegelijkertijd ongekend veel vering. Hierdoor heeft de schoen een zeer lichte demping, die tot nu toe alleen van toepassing was op sportschoenen. Dit maakt de LunarCharge tot een unieke lifestyle sneaker!


Nike heeft met de LunarCharge een brug geslagen tussen haar lifestyle- en hardlooplijn. Het nieuwe model combineert het beste van beide werelden! Het model adopteert verschillende details van populaire classic Nike silhouetten, en verzekert tegelijkertijd het comfort van een moderne hardloopschoen. De eerste colorway, zoals je ‘m kan zien op de foto’s, wordt gereleased op 18 november. Houd onze site in de gaten voor de laatste ontwikkelingen. Zodra de sneaker in Nederland te verkrijgen is, kun je ‘m uiteraard meteen vinden op theSneaker.nl!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software