Nike lanceert Beautiful x Powerful collectie

Dames opgelet! Nike heeft de nieuwe ‘Beautiful x Powerful’ collectie aangekondigd, welke een ode is aan de Amerikaanse atlete Joan Benoit Samuelson. Tegenwoordig weet iedereen dat vrouwen in staat zijn om geweldige sportieve prestaties te leveren, maar vroeger was dit besef er nog niet. Nike eert door middel van deze release vrouwelijke kracht en sportiviteit!


De Beautiful x Powerful collectie werd de afgelopen maand gepresenteerd tijdens de Paris Fashion Week met Victoria’s Secret model én fanatiek sportster Izabel Goulart als boegbeeld. De sneaker collectie bestaat uit acht modellen, en is geïnspireerd op de baanbrekende vrouwelijke atlete Joan Benoit Samuelson. Zij wist in haar ééntje grenzen te verleggen en de manier waarop we naar vrouwelijke sporters kijken volledig te veranderen.


In 1984 ontketende Samuelson een ware revolutie door goud te winnen bij de eerste marathon voor vrouwen tijdens de Olympische Spelen van Los Angeles. Ze liep 26 kilometer in 2 uur, 24 minuten en 52 seconden! En dat terwijl tot die tijd de vrouwelijke Olympische afstanden beperkt waren tot een schamele 1500 meter. Men achtte vrouwen fysiek niet in staat om dergelijke lange afstanden te rennen. Na jarenlang campagne voeren door het ‘International Runners Committee’ – opgericht door vooraanstaande vrouwelijke atleten in samenwerking met Nike – kwam de marathon er dan toch, en Samuelson werd een inspiratiebron voor ontelbaar veel vrouwen.


De prestatie van Samuelson en haar lijfspreuk ‘there is no finish line’ heeft Nike geïnspireerd om vrouwelijke sporters altijd te blijven supporten, motiveren en inspireren. In welke sport dan ook. En dat doen ze nu weer door middel van deze gave sneaker release. De Beautiful x Powerful collectie bestaat uit fraaie varianten van de klassiekers Nike Air Presto, Nike Classic Cortez, Nike Air Max Thea en de Nike Air Huarache Ultra.


Deze klassiekers worden geherintroduceerd in twee verschillende colorways: in zowel drievoudig zwart stretchleer als het kleurrijke jacquard, waarbij inspiratie geput is uit het uiterlijk van een sintelbaan. Een volledig vrouwelijk ontwerpteam van Nike heeft – onder leiding van Maria Crow – gewerkt aan een sneaker waarbij de nadruk ligt op de vrouwelijke anatomie. Vrouwenvoeten zijn heel anders zijn dan mannenvoeten, en daarom hebben deze sneakers dé perfecte fit voor vrouwen! Let op: het zijn geen mannen sneakers die even snel zijn aangepast voor vrouwen; er is heel goed gekeken naar de vorm van de vrouwenvoet. Door middel van een speciale mal heeft Nike de perfecte vrouwelijke pasvorm gevonden. Gaaf detail is de lijfspreuk van Samuelson ‘there is no finish line’, die terug te vinden is op de binnenzool van elke sneaker! De zwarte sneakers zijn verkrijgbaar vanaf 6 oktober, voor de jacquard variant moet je helaas nog even wachten tot 1 december.


Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software