Nike lanceert Air Jordan 1 ‘Top Three’: the best of the best

De Air Jordan 1, wie kent ‘m niet? De afgelopen jaren heeft Nike ons al getrakteerd op verschillende nieuwe colorways en uitvoeringen van dit geliefde model. Maar we moeten eerlijk toegeven, geen van allen kan zich meten met de zogenaamde ‘grote drie’ uit het verleden: de Air Jordan 1 ‘Banned’, de Air Jordan 1 ‘Royal’ en de Air Jordan 1 ‘Chicago’. Deze sneakers zijn uitgegroeid tot cultureel sneaker erfgoed. Stuk voor stuk zijn het meer dan alleen colorways, met het dragen van deze sneakers maak je een statement. Aan deze modellen gaat een uitgebreid verhaal of geschiedenis vooraf.


En de Jordan collectie blijft zich nog steeds uitbreiden, waarbij vaak inspiratie wordt geput uit het verleden van de sneaker. En nu heeft Nike wel iets heel tofs gedaan. We hebben het vermoeden dat er ergens op het hoofdkantoor van Nike een genie rondloopt. Wat doe je namelijk als je het niveau van deze drie ontastbare klassiekers wil evenaren, maar toch vernieuwend wil blijven komen? Juist, je smelt ze simpelweg samen tot één colorway!


De Air Jordan 1 ‘Top Three’ is een mashup van de eerdergenoemde drie klassiekers. Het idee komt voort uit de zogenaamde Nike ‘What The’ serie, een manier van vormgeven die het ontwerpteam van Nike zo heel sporadisch eens tevoorschijn tovert. Zo was de eerste mashup de ‘What the Dunk’ sneaker uit 2007. Een paar jaar later volgde Nike Basketbal hetzelfde concept, en kwam het op de proppen met de memorabele ‘What the Kobe’ schoen. Vrij recentelijk, in mei van dit jaar, zagen we de ‘What the Mercurial’ – wat misschien wel de meest bonte Nike schoen ooit is. De voetbalschoen combineert de colorways van 14 Mercurial voetbalschoenen uit het verleden.


En nu is het dus de beurt aan de Air Jordan 1. Hoewel er in het verleden vaak met gemengde gevoelens gereageerd is op de ‘What The’ designs, denken wij dat we hier te maken hebben met een ‘instant hit’ die wereldwijd in rap tempo over de toonbank zal vliegen. De kruising is geslaagd! De Nike Air Jordan 1 ‘Top Three’ is een oogstrelende mix van legendarische stijlen. Tof is bovendien dat de linker en rechterschoen van elkaar afwijken. De unieke schoen is te verkrijgen vanaf 28 november. Check theSneaker.nl regelmatig, en sla meteen toe zodra ‘ie bij ons te verkrijgen is!


Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software