Nike kondigt Nike Air Zoom Spiridon OG Red colorway aan!

De Nike Air Zoom Spiridon is helemaal terug van weggeweest, en komt binnenkort in de gave OG Red colorway! Deze vette kleurencombinatie is een garantie voor een regelrechte bestseller, zo zagen we eerder bij onder andere bij de Nike Air Max 1.

De Nike Air Zoom Spiridon debuteerde al in 1997, en maakte destijds deel uit van Nike's baanbrekende en prestatiegerichte Zoom hardloopschoenen serie. De sneaker dankt haar naam aan de gevierde hardloper Spiridon Louis, de winnaar van de eerste Olympische marathon aller tijden van 1896.

De Spiridon was in 1997 om verschillende redenen erg vernieuwend en haast futuristisch te noemen. Het was namelijk de eerste sneaker met een bovenwerk van mesh – wat een zeer succesvol experiment bleek! Hierdoor was de sneaker namelijk extreem licht van gewicht, waardoor de schoen voor die tijd een bijzonder hoog draagcomfort had. Daarnaast was het ook nog eens de eerste sneaker met een zogenaamde 'caged' Zoom uitrusting. De sneaker heeft een opvallende en chunky Nike branding, een gewaagde zilvere schaduw en een Zoom Air demping die zich over de gehele heldere witte zool uitstrekt.

De Nike Air Zoom Spiridon was kort na haar release niet meteen geliefd onder het mainstream publiek: waarschijnlijk had dit te maken met het feit dat de sneaker haar tijd ver vooruit was. Nu pas, in 2017, is er een grote waardering voor de schoen ontstaan, en is de sneaker na haar hernieuwde uitgave enorm positief ontvangen! We zagen eerder al enkele fraaie colorways van de Spiridon verschijnen, maar dit is me er ééntje hoor: de classic OG Red colorway. De exacte releasedatum is nog niet bekend, houd onze blog dus in de gaten!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software