Nike knalt Chinees nieuwjaar in met speciale Air Max 98 'Chinese New Year' editie!

Ieder jaar viert Nike het 'Chinees nieuwjaar' met een klapper van een sneaker. En ook dit jaar is het weer feest! Nike zal dit jaar de grote Chinese feestelijke happening een eer bewijzen door te komen met een spectaculaire Air Max 98 'Chinese New Year' editie. En wij hebben de eerste foto's!

Wat is Chinees nieuwjaar precies? Nou, het is de belangrijkste feestperiode van China! Periode inderdaad, aangezien het in totaal maar liefst 15 dagen duurt. Volgens de Chinese jaartelling begint op 5 februar het jaar Huangdi 471 - welke het jaar van het zwijn zal zijn. Op de belangrijke eerste dag komen familie's bijeen bij het oudste familielid om samen lekker uitgebreid te dineren. Voor veel Chinezen, die massaal naar de gigantische steden getrokken zijn, is het de enige tijd van het jaar dat ze de familie zien. Chinees nieuwjaar gaat gepaard met veel sierlijk en vooral ook hard knallend vuurwerk. De laatste dag is vaak het meest uitbundig en een waar spektakel om te zien!

Elk jaar dropt Nike een classic in een 'CNY' colorway. Een mooie traditie, als je het ons vraagt. Dit jaar krijgt de klassieker Air Max 98 een kleurrijke make-over! En we moeten zeggen, het is één bonte sneaker geworden. De sneaker bestaat naast uit verschillende kleuren ook nog eens uit verschillende materialen. De sneaker is een collage geworden van visuals die met China en haar nieuwjaar te maken hebben. De upper van de sneaker bestaat uit een mixture van slangenmotief, zachte dierenvacht (het jaar van het zwijn) en een bloemen print in de Chinese 'Tianjin' stijl. De colorway van de sneaker bestaat uit een fraaie mix van rood, goud en groen. De look van de sneaker wordt helemaal afgemaakt door unieke details zoals de coole gespikkelde veters en de zogenaamde 'prayer hands' graphic op de buitenzool.

Nike heeft werkelijk alles uit de kast getrokken om een unieke sneaker neer te zetten! Chinees nieuwjaar zal dus plaatsvinden op 5 februari 2019, maar de exacte releasedatum en prijs van de sneaker laten nog even op zich wachten. Wil je meer weten over deze coole release? Blijf dan onze blog in de gaten houden! Bekijk ondertussen ook gerust eens onze overige Nike Air Max 98 modellen!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software