Nike en Atmos komen met speciale Mount Fuji colorway van Air Max 95

Een gloednieuwe Nike Air Max 95 komt eraan – net op tijd voor de aankomende Air Max Day festiviteiten van dit jaar. De laatste Atmos x Nike collab is de Air Max 95 ‘Mt. Fuji’ colorway, welke geïnspireerd is op de hoogste berg van Japan: de Mount Fuji.

En het is niet eens de eerste keer dat het de bekende Japanse berg als inspiratie diende voor de AM95. Welke berg kan dat nou zeggen? Het afgelopen jaar zagen we namelijk al een speciale Mt. Fuji versie van het model, welke alleen te verkrijgen was in Japan. Nu gaat de schoen naar alle waarschijnlijkheid echter wél de grote oversteek maken naar het Europese vasteland.

De afgelopen week werden we al lichtjes geteased door de creative director van de Japanse sneakergigant Atmos, Hirofumi Kojima. Hij plaatste een foto van de nieuwe colorway op zijn Instagram. En goed nieuws, we hebben nu ook de HQ pics en alle info over dit sicke model!

Waar de eerdere AM95 Mt. Fuji versie een gigantische ‘JUST DO IT’ opdruk op het sidepanel had, is het nu allemaal ietsje verfijnder. De upper is voornamelijk ‘University Red’ van kleur. De lekkere contrasterende groenblauwe kleur ‘Bright Spruce’ treffen we aan op de branding, de sockliner en de voering van de sneaker.

De verwijzing naar de Mount Fuji is minimalistisch te noemen en is vormgegeven aan de hand van kleine details. Kijk maar eens naar de Air Max branding op de binnenzool, welke verdomd veel weg heeft van de Japanse berg. Achter de doorzichtige zool, onder de voetjes, treffen we nog een beeltenis aan van de berg. Lit!

De sneaker is speciaal uitgerust voor barre weersomstandigheden, mocht je overwegen met de sneaker de berg te beklimmen. Dit zien we terug op de hak, waar we een opdruk zien van de tekst “WNTR UTLTY”. Dit wil zeggen dat de schoen een verbeterde duurzaamheid, grip en zichtbaarheid heeft. Door het gebruik van voornamelijk diverse synthetische materialen is de sneaker bijvoorbeeld volledig waterbestendig. Een vleugje suède op de neus zorgt voor dat extra vleugje elegantie. De zool is iets meer groovy dan normaal, wat zorgt voor een verbeterde traction. Een ander gaaf detail zijn de rode veters, die witte stippen hebben gekregen.

De sneaker is momenteel alleen nog maar te verkrijgen via het Japanse Atmos. Er gaan geruchten dat de sneaker globaal zal droppen eind maart. Zodra we meer info hebben, doen we hier uiteraard meteen bericht van op theSneaker.nl! Blijf onze facebook of blog dus goed in de gaten houden. Check in de tussentijd ook eens andere colorways van de Air Max 95!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software