Nike eert basketbalparadijs Chicago met unieke Air Force 1 ‘City of Dreams’ colorway

Op de redactie zijn we al aan het aftellen: de NBA All-Star game is nog maar twee dagen van ons verwijderd! Speciaal voor dit jaarlijkse event, welke dit jaar plaats zal vinden in Chicago, dropt Nike de Air Force 1 ‘City of Dreams’.

De Air Force 1 – wie kent ‘m niet? Het is de basketbal klassieker bij uitstek. De sneaker werd geïntroduceerd in 1982 en is inmiddels misschien wel het meest bekende silhouet met een Swoosh. De AF1 was de eerste basketbalschoen met een Air Unit en daarom revolutionair in haar soort. Het model veroverde daarna ook de Amerikaanse hip-hop scene: zonder een paar AF1’s aan je voeten hoorde je er eigenlijk niet bij.

Deze zondag vindt de NBA All-Star game plaats in het United Center, de thuisbasis van de Chicago Bulls. De allergrootste namen uit zowel de Eastern Conference als de Western Conference komen samen om een balletje te gooien.

En Chicago aka ‘The Windy City’ is de perfecte stad om deze bijeenkomst van supersterren te hosten. Uiteraard was het jarenlang de basketbalhoofdstad van de wereld toen The Bulls trophies verzamelde ‘for fun’ onder de bezielende leiding van Michael Jordan. Daarnaast worden er in Chicago ieder jaar de NBA elite jeugdprogramma’s gehost én is de stad zelf een inspirerende smeltkroes van culturen van allerlei pluimage.

Genoeg redenen voor Nike om dit basketbalparadijs eens goed te eren. Dit doen ze met de coole ‘City of Dreams’ colorway voor de de Air Force 1. De sneaker is in de eerste plaats een hommage aan de vele verschillende culturen die Chicago rijk is. Dit is vertaald naar de sneaker door het gebruik van 10 verschillende patronen op de upper: een strakke grid, een cheetah print, polka-dots, een faux slangenhuid – deze crazy colorway heeft het allemaal. Het bovenwerk is voornamelijk zwart maar heeft ook splashes groen, beige en grijs. Dit in combo met de verschillende patronen zorgt voor een camouflage-achtige look.

De Nike Air Force 1 ‘City of Dreams’ is vanaf nu te bestellen via de officiële Nike webshop en gaat je 100 euro kosten. In de webshop van theSneaker.nl vind je ook veel andere colorways van de classic Air Force 1. Verzamel ze allemaal!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software