Nike Air Safari krijgt “Royal” uitvoering

Wanneer je de leeftijd van de Air Safari zou moeten schatten, zou je – en niet eens in een poging om beleefd over te komen – nooit gegokt hebben dat het silhouet al bijna 30 jaar oud is. Toch is het waar; de nog altijd modern ogende sneaker stamt al uit het jaar 1987. De schoen heeft zich in de laatste jaren ontwikkelt tot één van de meest begeerde retro runners uit het Nike assortiment.


Wat niet veel mensen weten is dat dit lang niet altijd zo geweest is. Aanvankelijk was de kracht van de schoen namelijk ook gelijk haar zwakte; de schoen was – vooral technisch gezien – haar tijd ver vooruit. Zelfs zo ver dat de waardering van de Air Safari na haar eerste release een tijdje op zich liet wachten. Toen bleek dat de schoen niet zo goed ontvangen was, werd de sneaker de eerste jaren zelfs een beetje verwaarloosd door Nike. Maar dit duurde niet lang; de schoen werd snel herontdekt. Dit leidde in 2003 zelfs tot een heruitgave van het model. Sindsdien is het Air Safari silhouet haast niet meer weg te denken uit het straatbeeld.


En nu, anno 2016, is het geliefde Air Safari silhouet wederom in een nieuw jasje gestoken: de Nike Air Safari Royal is een feit! In bepaalde kringen – met name in die van de sneakerheads – werd de Air Safari al lang als Koninklijk beschouwd. Maar de jongens van Nike vonden het klaarblijkelijk tijd om dit nu dan écht officieel te maken. De Nike Air Safari Royal is het chique aangeklede broertje van de retro runner. Het bovenwerk bestaat uit kwalitatief suède, en zal beschikbaar komen in de fraaie colorways zwart en oranje. De upper heeft veel textuur door het safari motief dat terug te vinden is in verschillende details zoals bij de tenen, de heeltab en de kraag van de schoen. De kleuren van de upper contrasteren op harmonieuze wijze met middenzool die – hetgeen de schoen haar koninklijke allure geeft – gekleurd is in het goud. De safari details geven de schoen haar zomerse uiterlijk die wij, en velen met ons, zo waarderen aan de schoen. De eenvoud van het silhouet in combinatie met de speciale details maken de schoen erg veelzijdig. Hierdoor is deze zomerse uitgave te matchen is met veel verschillende stijlen! De sneaker is binnenkort te verkrijgen bij theSneaker.nl!


Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software