Nieuwe Spongebob Squarepants-inspired sneaker: de Nike Kyrie 5 Pineapple House!

Je leest het goed! Er komt alweer een nieuwe en unieke Nike x Spongebob Squarepants sneaker aan. De Nike Kyrie Pineapple House is zoals eerdere modellen niet gebaseerd op een personage uit de serie maar op het ananasvormige huis van onze favoriete gele spons.

Afgelopen augustus was het land in rep en roer toen de Spongebob Squarepants x Nike Pack gereleased werd. De pack was gevuld met maar liefst vijf nieuwe Nike Kyrie’s die stuk voor stuk een personage uit de bekende Nickelodeon serie representeerde. De rode Kyrie Low 2 was een knipoog naar Eugene Krabs, de witte naar Sandy Wang, de roze naar Patrick Ster en de licht groene naar Octo Tentakel. Oh ja, er was ook nog een gele versie van de Kyrie 5 die - niet geheel verrassend - een verwijzing was naar Mr. SpongeBob Squarepants himself.

Het Kyrie 5 silhouet heeft een bovenwerk dat bedrukt is met een ananaspatroon. De basis van de sneaker is daardoor oranje en heeft een donkere zigzaggende belijning welke de karakteristieke ananasschil voorstelt. De zogenaamde kroon van de ananas, het groene gedeelte bovenop de tropische vrucht, vinden we terug op de sneaker als lace shield. De ramen van Spongebob’s huis zijn de Nike swooshes op de zijkant en hebben allebei een blauwe ‘onderwater’ look: ze reflecteren het water uit de oceaan. Op de hiel zit een graphic van het stuurwiel welke in de serie is bevestigd op de voordeur. Aan de metalen deur zelf én de kromme schoorsteen is ook gedacht: deze treffen we aan in de witte en grijze tinten van de chunky zool. Het achterste gedeelte van de tussenzool nabij de hiel is vormgegeven met spikkels. Dit moet het zand op de oceaanbodem voorstellen waarmee het paleisje van onze gele vriend omringd is.

Kortom: in de Nike Kyrie 5 Pineapple House wemelt het van de details. Je kunt ernaar blijven kijken! Er is nog geen officiële releasedatum bekend, maar de geruchten gaan dat deze eind oktober zal plaatsvinden via de officiële Nike shop. Tot nu toe zullen we het daarom moeten doen met de bovenstaande uitgelekte foto’s. Maar dat de release van deze sneaker iets is om naar toe te leven, dat staat “als een paal boven water”!

Stay tuned en blijf de blog van theSneaker.nl in de gaten houden voor de laatste info!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software