Nieuwe release: Nike Air Presto Ultra Flyknit

De good old Nike Air Presto. Welke sneaker liefhebber kent ‘m nou niet? Het model werd gereleased in 2000 maar we hebben ‘m de afgelopen 16 jaar al in verschillende gedaanten voorbij zien komen. Regelmatig dook de Air Presto op in nieuwe colorways, en zo zagen we de sneaker ook al haar tweede jeugd beleven door toepassing van de Nike Tech Fleece technologie op het model. En nu hebben we weer groot nieuws. Het hing al een tijdje in de lucht dat de Nike Air Presto in Flyknit uitgebracht zou worden, maar nu is ‘tie eindelijk daar!


De Air Presto groeide sinds haar release in 2000 snel uit tot favoriet van menig sneakerhead. Dit had onder andere te maken met het hoge ademende vermogen van de schoen in combinatie met het feit dat de sneaker een echte lichtgewicht is. Maar het meest onderscheidende van het model was toch wel de vernieuwende slip-on sok-achtige constructie, welke zorgde voor een zeer geavanceerde en nauwsluitende pasvorm.


Het is een zegen dat Nike heeft besloten om deze geliefde sneaker eens onder het stof vandaan te halen en ‘m een flinke make-over te geven. We zijn nu 16 jaar verder - wat betekent dat het laboratorium van Nike 16 jaar verder heeft kunnen werken aan de ontwikkeling van de laatste technologische snufjes. En dat is te zien!


Het bovenwerk van de Nike Air Presto Ultra Flyknit is gemaakt van… Flyknit! Hierdoor is de kraag een stuk flexibeler dan voorheen. Ook garandeert de Flyknit technologie een veel hogere mate van ondersteuning bij de hak en aan de neuskap van de schoen. Het ademend vermogen van de schoen is nu nóg beter door middel van ventilatie bij de tenen en de tong. De schoen is afgewerkt met rubber op slijtgevoelige plekken waardoor de schoen – als het goed is – een stuk langer meegaat!


Het wemelde de afgelopen maanden al van de previews maar sinds kort weten we dus eindelijk hoe de nieuwe Nike Air Presto Ultra Flyknit er uit ziet. En wij van theSneaker zijn onder de indruk. Zoals je kan zien is de sneaker van een middelhoog formaat. Dit, samen met de futuristisch ogende slip-on constructie van de schoen, geeft het model een zeer moderne look!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software