Nieuwe release: Nike Air Max 90 Woven

Nike bracht een tijdje geleden al de Air Max 1 Woven Pack uit, welke in goede aarde viel bij de sneaker fans. Na dit succes heeft Nike nu ook misschien wel één van Nike’s meest geliefde silhouetten, de Nike Air Max 90, gepimped tot ‘Woven’ versie.


Terwijl de gevlochten details bij de Air Max 1 Woven Pack zich concentreerden rondom de toebox en de hiel van de sneaker, ziet het ‘Woven’ design van de Air Max 90 er net weer ietsje anders uit. Het woven gedeelte vinden we bij deze uitvoering namelijk terug aan de zijkant van de schoen; het deel dat – in sneakerjargon - ook wel de mudgard wordt genoemd. Het gevlochten gedeelte past zich hierdoor perfect aan aan de vorm en de contouren van het originele Air Max 90 model. De sneaker beschikt nog steeds over de zichtbare air units en is zowel beschikbaar in leer als nubuksleer. Momenteel is bekend dat het Air Max 90 Woven Pack zal bestaan uit vijf verschillende kleuren: drie eenkleurige varianten van leer en twee tweekleurige varianten vervaardigd uit nubuksleer.


Wie het liefst leren sneakers aan zijn voeten heeft zitten kan kiezen uit drie kleuren die perfect passen bij het huidige seizoen: ‘Vachetta Tan’, ‘Black’ & ‘Natural White’; allemaal afgewerkt met twee kraakheldere witte zolen. De nubuk versie is beschikbaar in de colorways ‘Black/White’ en ‘Grey/White’ en is uitgerust met fraaie blauwe zolen.


De upper heeft verder rubberen elementen – zoals we dat kennen van de originele Air Max 90’s – en de Nike swoosh zit ietsje hoger dan dat we normaal gesproken gewend zijn. Verder heeft Nike haar eigen merknaam stijlvol geïntegreerd in de sneaker en achtergelaten op de tong en op de hiel van het model. De Air Max 90 is een klassieker die moeilijk te verbeteren lijkt: toch is Nike er in onze ogen in geslaagd om de iconische schoen een aardige upgrade te geven!


Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software