Nieuwe release: Converse Chuck Taylor All Star Pro x Ben-G

Ben-G werd geopend in 2005, en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse skateboard scene. De winkel heeft altijd de meest freshe skateboard kleding en schoenen in de schappen liggen, maar is meer dan alleen dat. Het is uitgegroeid tot een ontmoetingsplek voor skatefans, creatievelingen en de belangrijkste figuren uit de Nederlandse skatescene. De samenwerking tussen de Amerikaanse gigant Converse en Ben-G toont maar weer eens aan hoe groot de winkel eigenlijk is – ook internationaal gezien. En deze release kan wel eens gaan zorgen voor nóg meer internationale naamsbekendheid van de Amsterdamse trots; de schoen mag naar onze mening namelijk zeker gezien worden!

De mannen van Ben-G zouden de mannen van Ben-G niet zijn als ze de schoen niet geoptimaliseerd zouden hebben voor skaten. Ze weten namelijk precies wat je nodig hebt als skater. En dat blijkt ook duidelijk uit het ontwerp van de schoen. De originele versie van de legendarische Chuck Taylor is, en nu vertel ik jullie waarschijnlijk niets nieuws, gemaakt van canvas. Wat dan ook meteen opvalt aan deze Ben-G uitgave is de fraaie en stevige zwarte leren upper. Wat verder meteen in het oog schiet zijn de witte rubberen overlappingen aan de zijkant. Het ziet er cool uit, maar heeft ook een praktische functie. Het is namelijk de plek waar schoenen tijdens het skaten vaak snel kapot gaan. De overlappingen maken de schoen slijtvast en zorgen bovendien voor extra protectie tijdens het skaten. Verder is de buitenzool wit, net zoals de neus van de schoen. Ook is de schoen uitgerust met een Lunarlon inlegzool, welke zorgt voor een hoge mate van comfort tijdens het skaten. De rubberen buitenzool zorgt voor extra grip op het skateboard.

Oké. Een echte skateboard schoen dus. Maar aangezien Ben-G uitgegroeid is tot een merk van internationale allure waar je graag mee gezien wil worden, zou het ook leuk zijn als je de merknaam nog ergens kunt terugvinden. Het moet gezegd, de zichtbare branding is minimaal: zo vinden we op de tong van de schoen een ode aan de oprichter van de winkel, Benny “Sad Eyes” Komala. Hier treffen we een kopie van zijn tattoo aan; twee strepen – welke ogen voorstellen – met daaronder een traan. Aan de binnenkant van de tong vinden we het fraaie Ben-G logo terug, welke is ontworpen door de legendarische illustrator Piet Parra. Op de inlegzool staat ook nog de naam van de winkel. Naar onze mening laat Ben-G door middel van de minimale branding nog maar eens zien hoe cool ze eigenlijk zijn. Less is more. De schoen is verkrijgbaar vanaf 22 juni, uiteraard in de eigen Ben-G winkel, maar ook in veel andere skatewinkels. Online is de schoen te bestellen op onder andere converse.com.


Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software