Nieuwe Puma x Atmos RS-X sneaker brengt ode aan kleurrijke Japanse Nikuhitsu-ga prenten

Puma brengt samen met het Japanse Atmos een nieuwe versie van de legendarische RS-X uit - en dit keer een wel heel bijzondere! De colorway brengt een ode aan de eeuwenoude Japanse Nikuhitsu-ga prentkunst.

FYI - Atmos is een sneakerwinkel in Tokyo. In Japan, en stilletjes aan ook in de hele wereld, is het een begrip op het gebied van streetwear. De eerste winkel werd geopend in 2000, ergens in een zijstraatje van de hippe buurt Uru-Harajuku. De afgelopen 20 jaar groeide Atmos uit tot een invloedrijk label en is inmiddels de meest toonaangevende sneaker shop van Japan.

De nieuwe Puma x Atmos colorway is geïnspireerd op de Japanse Nikuhitsu-ga prentkunst uit de 17e eeuw: kleurrijke afdrukken die gemaakt werden aan de hand van houtblokken. De houtsneden beeldde de wereld veelal rooskleurig af en toonden het publiek mooie vrouwen, jonge knapen, populaire acteurs en scenes uit het geliefde kabuki theater. De prints konden snel en eenvoudig in grote hoeveelheden gefabriceerd worden en waren ongekend populair bij de middenklasse

De RS-X is een sneaker met een zogenaamd future-retro design: geïnspireerd op zowel het verleden als het heden. De RS-X is de nieuwe versie van de RS, een revolutionaire Puma runner uit de jaren 80. De schoen staat bekend om haar ongekend hoge comfort wat ‘ie met name te danken heeft aan de RS-technologie in de midsole. Deze zool is bovendien dik en chunky, wat helemaal past in de huidige dadsneaker trend.

De Puma x Atmos RS-X heeft een lak lederen upper met gele, rode en groente tinten: kleuren die kenmerkend zijn voor Nikuhitsu-ga. Het Puma logo op de zijkant bestaat uit tientallen schuine streepjes. Deze techniek werd ook vaak gebruikt in de printtechniek om kleur en reliëf aan een afbeelding te geven.

De coole samurai tekening in de bovenstaande afbeeldingen krijg je er gewoon bij! De tekening is gemaakt door Ukiyoemon Mitomoya, tattoo artist bij Three Tides: dé tattoo shop van Japan. De tekening is geheel in stijl met de nieuwe sneaker en heeft dezelfde kleuren. De samurai zwaait heen en weer met een zwaard al staande voor een Atmos vlag. En wat voor schoenen ‘ie draagt? De Puma x Atmos RS-X natuurlijk!

De sneaker zal in de lente van 2020 gereleased worden en is exclusief te verkrijgen via Atmos. Voor informatie omtrent de release adviseren we je onze blog goed in de gaten te houden. Kan je echt niet wachten? Bekijk dan ook eens de andere Puma RS-X modellen in de webshop van theSneaker.nl!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software