New Balance en Lev’is komen met ‘very American’ colorway van de 1300!

New Balance gaat al een tijdje veel collabs aan en lijkt daar vooralsnog geen genoeg van te kunnen krijgen! Nu is het de beurt aan een andere gigant: Levi Strauss & Co! De twee Amerikaanse grootmachten slaan de handen ineen en komen met een nieuwe en exclusieve colorway voor de New Balance 1300 welke zij zelf de meest ‘authentieke Amerikaanse sneaker’ ooit noemen.

En we moeten toegeven: de samenwerking heeft een super vette creatie opgeleverd. De keuze voor het relatief onbekende 1300 model is verassend te noemen, maar niet wanneer je weet dat dit model dit jaar precies 35 jaar bestaat. Een cadeautje dus! Wie goed naar de sneaker kijkt zal meteen enkele key-elementen van beide Amerikaanse merken herkennen. En dit is precies wat beide merken hoopten te bereiken: een upper met daarin beide stijlen en zienswijzen verwerkt zonder dat de eenheid hier onder te lijden heeft.

Het Amerikaanse Levi’s werd opgericht in 1853 en staat uiteraard vooral bekend om haar stevige en tijdloze jeans. Het merk is tegenwoordig echter van alle markten thuis en produceert ook items als riemen, jassen, truien en ga zo maar door. New Balance bestaat al sinds 1906 en is uitgegroeid tot hét Amerikaanse sneakerbrand bij uitstek!

De Levi’s elementen op de upper van de 1300 vallen meteen op. De materialen die gebruikt zijn komen overeen met de materialen die Levi’s gebruikt voor het maken van haar iconische jeans: blauw denim en bruin suède. Het bruinharige suède vormt de basis van de upper. De denim treffen we onder andere aan op de tong en de toebox. Ook opvallend is het vele oranje wat de sneaker siert – en laat oranje nou net kenmerkend zijn voor Levi’s. Het komt onder andere terug in het oranje Levi’s lipje op de zijkant, die precies zó uitsteekt zoals bij een paar jeans. Maar ook de New Balance branding op de tong en de iconische ‘N’ op de zijkant zijn oranje. De diverse witte details op de veters, lining en delen van de zool maken de look helemaal af!

Door belangrijke en kenmerkende elementen van beide Amerikaanse merken terug te laten komenis het realiseren van een authentieke Amerikaanse sneaker zeker geslaagd! De speciale Levi’s x New Balance 1300 is vanaf 26 maart te verkrijgen via de officiële New Balance webshop en diverse geselecteerde retailers. Het resultaat van deze speciale collab gaat je 200 euro kosten. Check ook andere sneakers van New Balance in de webshop van theSneaker.nl!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software