Mexicaanse feest Día de Muertos door Nike geëerd met eigen Air Force 1 Low editie

Ieder jaar vieren de Mexicanen 'Día de Muertos', oftewel de dag van de doden. De traditie duurt enkele dagen en onze Mexicaanse vrienden proberen tijdens het feest om dichtbij hen die heen zijn gegaan te blijven en met ze mee te gaan op een spirituele tocht. Nike viert de speciale Mexicaanse traditie met de nieuwe Nike Air Force 1 Low ‘Day of the Dead’!

Wandelende skeletten, gezichten met doodskoppen beschilderd in combinatie met felle kleuren en kleurrijke outfits. Hoe tegenstrijdig ze ook moge klinken - dit zijn de belangrijkste ingrediënten van het Mexicaanse Día de Muertos. Het feest biedt daarom een duidelijke en herkenbare iconografie die zeer geschikt is voor een sneaker. Dat moet Nike ook gezien hebben, en zo geschiedde: de Air Force 1 Low Day of the Dead was daar.

Op het eerste oog lijkt de schoen misschien wel wat simpel: een witte low-top upper met daarop enkele kleurrijke details. Het vernuft van deze sneaker zit ‘m echter, zoals wel vaker, in de details. Wie de schoen van dichtbij inspecteert zal meteen zien dat het bovenwerk bedrukt is met een zeer lichte doch macabere doodshoofden print. De print is te zien omtrent de tenen, de hiel en op de alom bekende Nike Swoosh.

En... er is meer! De binnenzool is zwart en bedrukt met een grote versie van het doodshoofd in de kleur roze. Roze treffen we ook aan op verschillende andere details zoals de graphic op de tong en de belijning op de zijkant. De belijning is uiteraard een verwijzing naar de kleurrijke uitdossingen van de Mexicanen, al dan niet als skelet, en is verder doorgevoerd met een gele, paarse en zwarte belijning. De zwarte heeltab en zwarte accenten rondom de Swoosh en de midsole maken de look helemaal af. It’s all about the details, people!

De schoen zal vermoedelijk gereleased worden omtrent het feestelijke Día de Muertos zelf – welke plaatsvindt van 31 oktober tot en met 2 november. Bekijk de foto’s bovenaan deze post en vermaak je tot het zover is met de andere Nike Air Force 1 modellen die je eenvoudig, snel en betrouwbaar online kunt bestellen via theSneaker.nl!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software