Klassieker in een nieuw jasje: Converse Chuck Taylor All Star II

Laten we voor de jonge lezers onder ons beginnen met een korte geschiedenisles. De All Star zag het levenslicht in 1917 en was de eerste basketbalschoen in de Verenigde Staten die in massaproductie werd genomen. De zool van de schoen bestond uit dik rubber en de upper kwam tot boven de enkels en was gemaakt van canvas. De verkoop begon aanvankelijk niet goed maar dit kantelde helemaal toen basketbal legende Chuck Taylor de schoenen omarmde en besloot zijn wedstrijdjes op het model te gaan spelen. Door de support van deze superster schoten de sales van de All Star de lucht in. Ter illustratie: maar liefst 60% van alle Amerikanen hebben deze schoen ooit in het bezit gehad! Taylor was zo idolaat van de schoen dat hij het design zelfs heeft helpen verbeteren; het is dan ook niet zo vreemd dat Taylor tegenwoordig gezien wordt als de geestelijk vader van het model. Zijn goede daden werden beloond door Converse toen in 1932 de Chuck Taylor ankle patch toegevoegd werd aan de sneaker. Sindsdien gaat de schoen door het leven als de “Chuck Taylor All Star”.


Doordat de sneaker in de jaren ’70 werd gedragen door invloedrijke rocksterren ontsteeg de All Star vanaf dat moment opeens het niveau van louter en alleen een basketbalschoen. Een jongere generatie begon het model te herontdekken, en hielden van de sneaker vanwege haar onderscheidende uiterlijk, kleuren en hoge draagcomfort. Converse reageerde gedurende de jaren 70 en ’80 op dit succes door de schoen uit te brengen in verschillende nieuwe kleuren, prints en bedrukt met diverse hippe patronen. De All Star werd een immens populaire lifestyle schoen, een status die de schoen tot op de dag van vandaag nog steeds waarmaakt.


En nu, anno 2016, heeft Converse voor het eerst functionele wijzigingen doorgevoerd aan de schoen. Wijzigingen van dermate grote proporties dat er zelfs een nieuwe naam aan te pas moest komen: de All Star II. Het meest vernieuwende aan de sneaker? Hij is uitgerust met Nike’s Lunarlon technologie (waar de fraaie ‘Volt’ kleur op gebaseerd is) wat de schoen een veel hogere mate van demping en steun bezorgt.


Andere nieuwe features zijn de non-slip tong voor een ‘360 graden comfort’ rondom de enkel en instap. De lining van de schoen is gemaakt van subtiel micro-suede en is bovendien geperforeerd; wat de schoen een ventilerend vermogen geeft. Hierdoor is de All Star II gelijk geschikt voor alle periodes van het jaar. En de kwaliteit van het Canvas is naar eigen zeggen steviger dan ooit te voren! Verder zijn de oorspronkelijke eigenschappen in takt gelaten. Want waarom iets veranderen wat al goed is? Deze frisse Volt kleur voorspellen wij een mooie toekomst.


Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software