Klassieker in een nieuw jasje: Adidas Stan Smith in ‘Triple Black’

De Duitse sportgigant Adidas heeft altijd al het streven gehad om voet aan wal te krijgen in zo veel mogelijk sportdisciplines. In een poging om ook de Amerikaanse tenniswereld te veroveren ging het Duitse merk in de jaren ‘70 strategisch de samenwerking aan met de Amerikaanse tenniser Stan Smith, die destijds de tenniswereld domineerde. Niet veel later sloeg Stan Smith zijn tegenstanders één voor één op zijn eigen Adidas kicksen van de baan. De schoen won daardoor aan populariteit, en al gauw was de geboorte van een iconische sneaker daar: de Adidas Stan Smith.


Terwijl de sneaker dus het levenslicht zag als tennisschoen, kunnen we inmiddels we stellen dat het model – nu bijna zo’n 50 jaar later - is uitgegroeid tot een iconische lifestyle sneaker. De grote kracht van het model zit ‘m waarschijnlijk in de eenvoud van het ontwerp; een stijl die vaak tevergeefs geprobeerd is na te maken. Ondanks de grote concurrentie is de populariteit van de Stan Smith altijd als paal boven water blijven staan. Sinds het eerste ontwerp van de schoen in de jaren ’70 is er niet veel aan de schoen veranderd; zij het dat er de afgelopen jaren soms een nieuwe colorway is gereleased.


Zo nu dus ook met de Triple Black editie. De schoen komt in uiteraard in hetzelfde klassieke Adidas silhouet, maar groene heeltab die het model zo herkenbaar maakt is verdwenen. Verder bestaat de upper van deze dope uitgave uit soepel en kwalitatief leer, waardoor de schoen een hoog draagcomfort heeft. De branding van Adidas is (net als bij het origineel) minimaal te noemen; de befaamde 3 strepen zijn geperforeerd op de zijkanten van de sneaker. Hierdoor is de branding niet overduidelijk aanwezig, wat past bij het minimalistische en vintage ontwerp en de sneaker een tijdloze en elegante uitstraling geeft. Dezelfde perforaties verhogen het ademende vermogen van de schoen, wat het model geschikt maakt voor alle seizoenen. Tel hierbij op de stijlvolle zwarte rubberen zool, en het feest is compleet!


De Stan Smith sneaker heeft in de afgelopen jaren een cult-status bereikt; wij zijn er dan ook van overtuigd dat deze tijdloze schoen nooit meer uit de winkels zal verdwijnen. Ook de Triple Black editie is weer een uitgave die er mag zijn. De effen zwarte kleur van de schoen past bij het klassieke silhouet, en het ontbreken van de groene heeltab maakt de schoen nog stijlvoller dan voorheen. Waar de schoen voorheen altijd wit was, geeft de classy Triple Black editie de mogelijkheid de sneakers te combineren met een geheel andere kledingstijl. Een aanrader!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software