Herbeleef The Matrix met de nieuwe Nike Air Max 97 Green Glow

De film The Matrix uit 1999 heeft op diverse manieren impact gehad: actiefilms zouden nooit meer hetzelfde zijn en de contemporaine fashion wereld werd sterk beïnvloed door de sicke stijl van de hoofdpersonages. En nu, vele jaren later, wordt de nieuwe Air Max 97 Green Low gelanceerd: een sneaker die sterk geïnspireerd op de legendarische nineties actiefilm van Wachowski!

De Air Max 97 Green Low heeft een zwarte upper, waarvan de layers afwisselend gemaakt zijn van leer en mesh. Van een afstandje lijkt sneaker pikzwart - als je 'm echter van iets dichterbij kijkt zie je gelijk dat het onderste panel verticaal is bedrukt met Engelse en Chinese teksten. Voor de filmkenners onder ons – dit is inderdaad een verwijzing naar de groene coderegen uit The Matrix. Deze vallende groene code werd in de film gebruikt om de virtual reality omgeving waarin de film zich afspeelt weer te geven.

De Swoosh op de zijkant is zwart, maar de kleine Swooshes op zowel de tong als de buitenzool zijn vervangen voor een digitale versie van het getal 97. Dit zorgt ervoor dat, ondanks dat dit een jaartal is uit het verre verleden, de schoen een extra futuristische en virtual reality vibe krijgt. De Air Max 97 komt zoals we gewend zijn op een full length Air Unit die zich bevindt over de gehele lengte van de schoen.

De outsole van de schoen is gifgroen van kleur en *tromgeroffel* .. geeft licht in het donker! Een glow in the dark zool klinkt misschien als een gimmick, maar trendwatchers verwachten dat dergelijke zolen dé sneakertrend van 2020 gaat worden. De populaire Travis Scott x Air Jordan 6 als de Yeezy Boost 350 V2 ‘GID’ hebben het nu al.

De Nike Air Max Green Low is vanaf nu te verkrijgen in de Verenigde Staten, in Europa zullen we helaas nog even op de release moeten wachten. Wanneer precies? Ook dat is nog niet bekend. Wel weten we dat de schoen 180 euro zal gaan kosten en te bestellen zal zijn via de officiële Nike store. Houd onze blog goed in de gaten voor de laatste info omtrent deze release, en pssst.. in de webshop van theSneaker.nl vind je nog veel meer toffe uitvoeringen van de Air Max 97!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software