Foto’s gelekt van nieuw Dunk model: maak kennis met de eigenzinnige en funky ‘The Dunked’

De Nike SB Dunk is populairder dan ooit. Genoeg reden voor Nike om het oeuvre van het geliefde silhouet weer eens een stukje te breiden. Koning der leaks ‘PY_Rates’ dropte vandaag pics van vier colorways voor Nike ‘The Dunked’, een nieuwe versie van de Dunk. De esthetiek van de Dunk-stijl is duidelijk in tact gehouden, maar toch ziet het nieuwe silhouet door enkele unieke details er net een tikkeltje robuuster uit!

The Dunked is duidelijk het nieuwe tweelingbroertje van de Dunk Low. Toch zijn er enkele wezenlijke verschillen, welke het nieuwe model zeer eigenzinnig maken. Zo is de Swoosh net iets groter en dikker dan we gewend zijn. De Swoosh is langgerekt en loopt net als bij de Dunk door tot en met de heeltab. Bij het nieuwe model schuilt 'ie echter voor een groot deel achter het backpanel op de zijkant. Lit!

Het meest opvallende is toch wel de midsole. Deze is nog hoger en dikker dan normaal, waardoor de schoen een lekker chunky look krijgt. Dit effect wordt versterkt door een extra dik stiksel op de zool. Daarnaast heeft de midsole een unieke constructie waardoor deze opgedeeld lijkt te zijn in verschillende blokken. Op twee punten rondom de middenvoet is de zool namelijk een stuk lager, waardoor er reliëf ontstaat wat zorgt voor een dynamisch effect.

Ook nieuw zijn de panels van mesh, welke naast extra comfort en lichtgewicht zorgen voor een zomerse vibe. De oversized pulltab op de hiel ziet er cool uit en zijn daarnaast uiteraard ook praktisch bij het aan- en uittrekken van de patta.

De gelekte pics van PY_Rates zijn vers van de pers. Er is dus nog geen releasedatum bekend. Gezien de toch wel robuuste look en feel van de schoen verwachten wij dat ‘ie gaat droppen rondom de herfst. De vier colorways die tot nu toe bekend zijn, zijn ‘Summit White’, ‘Game Royal’, ‘Gym Red en ‘Black’.

De nieuwe The Dunked is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar we moeten toegeven dat ‘ie extreem funky en eigenzinnig is. Zodra we meer info hebben, lees je dit uiteraard meteen op de blog van theSneaker.nl. Tot die tijd kun je je ook prima vermaken met onze andere Nike SB Dunk modellen. Bij theSneaker.nl bestel je jouw droomsneaker voordelig, betrouwbaar én in een handomdraai!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software