Drie gave Nike Air Max 180's nu beschikbaar via NIKEiD!

De legendary Nike Air Max 180 is terug, en je kunt 'm nu helemaal zelf pimpen via NIKEiD! De sneaker is inmiddels een oldtimer te noemen, maar is nog steeds helemaal on point. De Air Max 180 wordt via de NIKEiD app gelanceerd in drie coole colorways, waarvan elke een ode brengt aan een bekende grafische vormgever.

Met NIKEiD kun je je creativiteit helemaal de vrije loop laten gaan. Het is een online platform van Nike waar je verschillende modellen van het Amerikaanse sportmerk volledig naar eigen smaak kunt inrichten, om zodoende je eigen droomschoen te ontwerpen. Het leuke hieraan is met name dat je je eigen unieke sneaker kan ontwerpen, en daarmee een sneaker kunt rocken die niemand (maar dan ook écht niemand) op deze aardbol ook heeft. Via iD kun je onder andere spelen met de materialen en de kleuren van het bovenwerk, en bovendien zelf details bepalen zoals de kleur van de Air Unit of de veters. Op bepaalde sneakers kun je zelfs je eigen branding achterlaten zoals een tagline of een signature!

Nike bracht de Air Max 180 in de jaren '90 met veel bombarie op de markt. Hiervoor hadden ze de de hulp ingeschakeld van drie op dat moment zeer populaire grafische vormgevers: de Brit Ralph Steadman, de Duitser Alfons Holtgreve en Italiaan Marcello Morandini. Steadman is een illustrator met een zeer scherpe pen, welke zich uit in kunstzinnige en politieke illustraties. Holtgreve werkt met papiersnijkunst, en gebruikt daarbij met name zwart en wit als kleur. Morandini is een grafisch vormgever die veel werkt met abstracte vormen, en daarbij zwart en wit sterk laat contrasteren met felle en opvallende kleuren.

De bovenstaande visuele kenmerken van deze drie kunstenaars zien we duidelijk terug in de drie verschillende colorways. Het meest opvallende aan de Steadman Air Max 180 is het feit dat de sneaker gemaakt is van ruw suède, waardoor het bijna lijkt alsof de sneaker gemaakt is van dierenvacht. Holtgreve's versie is – zoals te verwachten – zwart wit. Het bovenwerk van Moradini's Air Max 180 is bijna helemaal zwart van kleur, maar net als in zijn kunstwerken contrasteren deze met enkele felle kleuren.

De AM180 verscheen al eens eerder als een iD model, namelijk in 2011. En dat was een groot succes. De Air Max 180 beek een ideaal model voor het online customize platform. Mensen hielden van de retro look, en speelden graag met de panels van de sneaker. Heb je interesse in één van deze Air Max 180's, of wil je ze 'm zelf pimpen? Surf dan snel naar de NIKEiD pagina. Andere versies van de Air Max 180 kun je uiteraard terugvinden via the webshop van theSneaker!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software