Draag de Berlijnse technocultuur altijd bij je met de Nike Air Max 180 'BLN'

Nike heeft vandaag de release van de Air Max 180 ‘Berlin’ aangekondigd. Het model is een hommage aan het nachtleven en de clubscene van de Duitse hoofdstad Berlijn.

De Air Max 180 werd voor het eerst gereleased in 1991, was de eerste sneaker met een zichtbare Air Bubble en was meteen een iconisch model.  De keuze van Nike om Berlijn te eren met de AM180 is goed te verklaren: 1991 is slechts twee jaar nadat de Berlijnse Muur viel. In 1989 ontketende zich daardoor namelijk een ware revolutie in de Duitse hoofdstad.

Nike heeft twee echte Berlijners, de DJ’s Honey Dijon en Keinemusik, benoemd tot ambassadeurs van het model. In een interview omtrent de aankomende release van het model leggen ze het nog eventjes haarfijn uit:

“West-Berlijn was een enklave. Een plek met haar eigen regels en wetten. Toen de muur viel in 1989 werden de verschillende opvattingen van vrijheid uit Oost- en West-Berlijn verenigd. Dit zorgde voor een enorme creatieve mentaliteit. Berlijn groeide uit tot dé ultieme broedplaats voor subculturen. Techno was en is nog steeds de belangrijkste en meest stabiele. Het is heel belangrijk dat we deze traditie voortzetten.”

De woorden 'UNITY' (eenheid) en 'FREEDOM' (vrijheid) staan op de transparante buitenzolen van de schoen. Hiermee wil het designteam van Nike ons herrineren aan de kracht van muziek om mensen samen te brengen. Bovendien wordt in de Berlijnse clubcultuur iedereen geaccepteerd zoals 'ie is. Er heerst een totale vrijheid.

De felle neon kleuren op de hiel en de tong representeren het bruisende en kleurrijke Berlijnse nachtleven. Opvallend is dat de sneaker verder overwegend grijs van kleur is. Dit symboliseert de brutalist architectuur die we aantreffen in bepaalde woonwijken van de stad. Deze zijn vaak in zijn geheel opgetrokken uit grijs beton - de backdrop van waar de beruchte techno cultuur van Berlijn plaatsvindt. Net als Berlijn zelf staat deze schoen dus bol van de contrasten!

De Nike Air Max 180 BLN is vanaf 26 maart te verkrijgen bij uitsluitend Berlijnse retailers. Vanaf 30 maart istie voor de rest van Europa verkrijgbaar via de Nike SNEAKRS app. De sneaker is een ‘European-exclusive’ en zal dus alleen uitkomen in Europa. De schoen gaat je €150,- kosten. Zou je met deze schoenen zonder problemen de Berghain binnenkomen..? Dan istie priceless!

Blijf op de hoogte van alles wat er gebeurt in de sneakerwereld via de social media kanalen van TheSneaker.nl! Follow ons op Instagram en Facebook en lees als eerste de beste artikelen en graphics. Tip: check in onze webshop ook eens de andere colorways van deze vette Air Max 180!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software