De Nike Blazer Mid Premium ‘Team Red’ is de perfecte herfst sneaker

Je merkt aan alles dat de herfst weer is losgebarsten. De bladeren aan de bomen worden bruin van kleur en dartelen naarmate het seizoen vordert langzaam naar beneden. “Een nieuw seizoen, een nieuwe sneaker”. Dat is wat het ontwerpteam van Nike gedacht moet hebben. Het aanbreken van de herfst was voor Nike een goede reden om de geliefde Nike Blazer onder het stof vandaan te halen en uit te brengen in een nieuwe colorway die perfect past bij de herfst!


De Nike Blazer is een onbetwiste klassieker uit 1973. En momenteel ‘istie misschien wel populairder dan ooit. De schoen is ondergebracht bij de Nike SB lijn, maar wat veel mensen niet weten is dat de sneaker van oorsprong een echte basketbal sneaker is. Zo gooide onder andere de legend George ‘The Iceman’ Gervin zijn drie punters steady vanuit de Nike Blazer. De transformatie tot skateboard schoen kwam pas later: de opkomst van de skateboard scene in de jaren ’80 zorgde voor een tweede jeugd van het model. Door het stoere ontwerp groeide de sneaker al snel uit tot een musthave voor iedere skater. Het hoge silhouet van de Blazer verzekerde bovendien de perfecte grip en balans die je nodig hebt voor skaten op hoog niveau.


Anno 2016 staat de sneaker vooral bekend als een casual lifestyle sneaker met een retro look. Het model is perfect te combineren met alles wat je in je kleding kast hebt hangen, en geeft een stoere ‘touch’ aan je outfit. Nike heeft de legendarische sneakers opnieuw uitgebracht voor de herfst en doet dat in de bijpasselijke ‘Team Red’ colorway. Aan het design is sinds 1973 niet veel meer gesleuteld; het silhouet is hetzelfde en het bovenwerk is nog steeds gemaakt van soepel suede met lederen accenten. De kleur van de sneaker is rood, en heeft witte details die we aantreffen op onder andere de hiel en de bekende swoosh. De spierwitte zool zorgt voor een flitsend contrast waarmee gezien mag én zal worden! De spierwitte gumzool heeft een visgraat patroon, welke er voor zorgt dat de Nike Blazer nog altijd de grip en de stabiliteit heeft die je van deze klassieker gewend bent.


Inderdaad, een release zonder te veel toeters en bellen. Maar wel precies zoals de Blazer hoort te zijn. Simpel, clean en fris. En nu door jou heel eenvoudig op te pikken via de theSneaker.nl!


Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software