De Nike Air Max 90 ‘Chinese New Year’ editie is eindelijk verkrijgbaar!

Het was even afwachten of deze colorway ook in Europa gereleased zou worden, maar we hebben goed nieuws voor je: de unieke ‘Chinese New Year’ versie van de Air Max 90 met haar luxueuze uitstraling en opvallende details is vanaf nu te verkrijgen in Nederland!

Diverse topmerken hebben er een traditie van gemaakt om ieder jaar items te releasen die een ode brengen aan het Chinees nieuwjaar. Voor de echte sneaker fan is deze happening dan ook iets om ieder jaar weer naar uit te kijken. Met name Nike heeft de laatste jaren een flinke duit in het zakje gedaan met thematische en vooral zeer grafische ‘CNY’ releases. Ieder jaar komen ze weer met een echte eyecatcher op de proppen - en dat is ook met deze release dzker weer het geval!

In de eeuwenoude Chinese traditie staat ieder jaar in het teken van een ander Chinees sterrenbeeld. Schrik niet: 2020 is het jaar van de rat. Het designteam van Nike stond voor een moeilijke taak, aangezien dit sterrenbeeld zich lastig laat vertalen naar een visueel aantrekkelijke colorway. Toch is het Nike gelukt om 2020 op bijzondere wijze te eren en te verwijzen naar diverse Chinese tradities.

De basis van de schoen is wit van kleur en heeft zwarte, bordeauxrode en metallic gouden accenten. De laatstgenoemde kleur is uiteraard het meest opvallend, en geeft de sneaker een welhaast koninklijke uitstraling. De Nike en Air Max branding op zowel de zijkant als de heeltab zijn goud van kleur en knallen je netvlies binnen. De mudguard en een deel van de eyestays zijn pikzwart gekleurd. Bordeauxrood treffen we aan rondom de Air Unit box, het onderste deel van de eyestays en op de punt van de schoen.

We horen je het je denken: wat zijn dan de verwijzingen naar het Chinees nieuwjaar? Bekijk de mudguard nog eens goed. Als je goed kijkt zie je dat deze is uitgerust met een graphic, welke geïnspireerd is op de eeuwenoude Chinese volkskunst van het papierknippen. De graphic brengt een eerbetoon aan belangrijke momenten die samenvallen met het jaar van de rat. De metallic gouden '2020' tag op de tong is geïnspireerd op traditionele Chinese munten, en is een weerspiegeling van de wens naar welvaart voor het nieuwe jaar. De graphic verwijst naar de start van een nieuw decennium en het begin van een nieuwe dierenriemcyclus.

De graphic op de mudguard, de fraaie kleurencombinatie en de gouden details geven deze Air Max 90 ‘CNY’ het echte ‘wow’ gevoel! De sneaker is vanaf nu te verkrijgen via de officiële Nike webshop en gaat je 140 euro kosten. Check ook eens andere gave colorways van de Air Max 90 in de webshop van theSneaker.nl!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software