De eerste foto’s en laatste release info van de nieuwe Paul Rodriguez x Nike SB Dunk High!

Paul Rodriguez x Nike. Hmm.. Hebben we dat niet eerder gezien? Dat klopt! Remember de stijlvolle en inmiddels iconische SB Zoom? En nu gaan de profskater en Nike opnieuw de samenwerking aan. Sterker nog: de release van de Paul Rodriguez x Nike SB Dunk High zal al in de zeer nabije toekomst plaatsvinden.

Paul Rodriguez is een profskater uit de Verenigde Staten met een ongekende staat van dienst. Hij is één van de meest dominante krachten uit de geschiedenis van het skateboarden en heeft thuis enorm veel prijzen en eretitels op zijn schoorsteen staan. Daarnaast houdt ‘ie zich, tot onze grote blijschap, ook bezig met het ontwerpen van skateschoenen en -kleding in samenwerking met Nike SB.

Paul Rodriguez heeft meerdere malen in interviews gezegd: “Als ik geen skater was geweest, dan was ik bokser geworden”. Paul heeft Mexicaanse roots en daardoor een grote voorliefde voor de Mexicaanse bokscultuur. En uitgerekend deze sport heeft als inspiratie gediend voor deze nieuwe colorway van deze nieuwe sensationele Nike SB Dunk High.

Het valt meteen op: deze sneaker is wit. Erg wit! De outlines op de spierwitte upper zijn echter dikker dan normaal en bestaan grotendeels uit een dikke rode rand. De iconische Swoosh heeft de kleur groen gekregen. Het is dan ook niet toevallig dat de kleuren van de Mexicaanse vlag ook wit, groen en rood zijn. Dezelfde kleuren treffen we eveneens aan op de outsole van de schoen.

De verwijzingen naar het worstelen zit ‘m onder andere in de in het oog springende metalen Championship Belt lace-lock, de gouden letters op de tong en de dikke rode rand die een verwijzing is naar daar waar het allemaal gebeurt: de boksring.

De releasedatum van dit pareltje staat op 18 januari 2020. Officiële foto’s zijn nog niet vrijgegeven, maar gelukkig lekt er altijd wel het een en het ander uit. Check de foto’s bovenaan dit blogartikel. Kan je echt niet wachten tot 18 januari of zijn de kleuren niet helemaal jouw ding? Check dan snel eens de andere Nike SB Dunk High modellen in de webshop van theSneaker.nl: de grootste en meest voordelige sneakershop van Nederland!

(Pictures by bentot_biwa)

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software