Concepts x Nike SB Dunk Lobster nu ook in het paars!

Afgelopen zomer kwam Concepts, een toonaangevende sneakershop uit New York, met de populaire Nike SB Dunk Green Lobster. Niet veel later volgden de Red, Blue en Yellow Lobster. De Purple Lobster lijkt nu de volgende te worden in deze zeer succesvolle reeks! De release van deze sneakers heeft alles te maken met het feit dat het dit jaar precies 10 jaar geleden is dat Nike en Concepts samen de Dunk SB Red Lobster uitbrachten. Om dit jubileum te vieren trakteren ze ons nu op verschillende coole heruitgaves van dit model!

De Nike SB Dunk was de afgelopen jaren een beetje in de vergetelheid geraakt, maar we kunnen vaststellen dat de schoen in 2018 bezig is aan een echte revival. Zo werd onder andere de Nike x Diamond Supply Co SB Dunk Low uitgebracht in verschillende kleuren, welke een regelrechte kaskraker was. Vlak na deze release kondigde Nike aan dat het ook opnieuw met Concepts in zee zou gaan, en dat ons meerdere nieuwe Dunk collabs te wachten zouden staan!

Als je het over sneaker classic hebt, dan behoort de Dunk zonder twijfel tot de elite. De originele SB modellen hebben stuk voor stuk een trouwe schare volgers. Daarom is er ook niet veel veranderd aan deze sneaker. Waarom zou je ook iets willen veranderen aan iets wat al steengoed is? Omdat Nike de sneaker uit het verleden zo 'natuurgetrouw' mogelijk opnieuw wilde uitbrengen is bij de Purple Lobster zelfs de Concepts branding op de tong weggelaten, die wel aanwezig was bij de overige kleuren. Ook cool is dat de sneaker op verschillende subtiele manieren verwijst naar kreeften! De meest in het oog springende daarvan is het dikke elastiek om de neus van de sneaker, een verwijzing naar het elastiek dat vaak om de scharen van de kreeft zit. Verder zijn onder andere de overlays gevlekt, net zoals bij echte kreeften! De swoosh heeft een metallic omlijning. Hoe clean.

Het rijtje Nike SB Dunk sneakers dat er aan zit te komen belooft veel goeds voor 2019! De sneaker is sinds 14 december te verkrijgen, uiteraard via de officiele Concepts store. Ook via de Nike SNKRS App kun je dit unieke model bestellen. Check ook eens ons overige aanbod aan Nike SB sneakers en vergeet ons niet te volgen op Facebook om op de hoogte te blijven van de laatste en de heetste releases uit de sneakerwereld.

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software