Collab tussen Pop Trading Company en Converse resulteert in twee nieuwe pareltjes

Het Amsterdamse label Pop Trading Company is de samenwerking aangegaan met Converse. Beide merken droppen twee heerlijke nieuwe colorways voor twee beproefde Converse CONS-modellen: ééntje voor de Jack Purcell Pro Hi en ééntje voor de Ox. Check ze snel!

We horen het je denken.. Pop Trading Company is toch een kledingmerk? Dat klopt! Toch is Pop Trading Company in de mix met sneakers is niet helemaal nieuw. Een tijdje geleden kwamen ze al met een collab met Camper, en daarvoor met Karhu – en alsof ze er opeens geen genoeg van kunnen krijgen is het nu dus de beurt aan Converse. De collab tussen beide partijen komt niet helemaal uit de lucht vallen: het is het resultaat van een vijfjarige vriendschap tussen beide brands - wél is het de eerste sneaker collab. Voor Converse is deze release een mooie kans om haar inmiddels 122 jarige invloed in de skatecultuur te bekronen met twee nieuwe en opvallende colorways.

Voor de unieke releases heeft Pop Trading Company hetzelfde kleurenpallet toegepast op de Jack Purcell Pro Hi en Ox als ze gebruikten voor hun nieuwe Spring/Summer 2020 kledinglijn. Dit kleurenpallet is overduidelijk geïnspireerd op de negentiger jaren.

Zowel de Jack Purcell Pro Hi als de Ox hebben nog steeds duidelijk de features van een skateschoen, en zijn gemaakt van stevige materialen zoals ecru canvas met rubberen details. Ook zien we diverse elementen terug die tegenwoordig populair zijn in de designerwear. Het beste voorbeeld hiervan is de rubberen taping op de zijkant die fungeert als ‘Ollie Patch’: een stevig panel die handig is bij het maken van ollies (een bekende skatetrick). Tegelijkertijd is deze de rubberen taping in contrasterende kleur ook een referentie naar de popcultuur.

De Jack Purcell Pro Hi heeft een blauwe upper gekregen en komt met gele details. Het lagere Ox model heeft bovenwerk in de kleur gebroken wit en heeft rode accenten. Beide modellen zijn afgewerkt met Top Trading Company branding op de hiel en Converse branding op de hiel.

Beide pareltjes zijn vanaf vandaag te verkrijgen via diverse geselecteerde retailers en de officiële Converse shop en gaan je 80 euro kosten. Check ook eens de andere schoenen van Converse in de webshop van theSneaker.nl! Bij ons vind je gegarandeerd jouw droomsneaker – en dat altijd tegen de laatste prijs. Veel plezier bij het shoppen!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software