Check de nieuwe oer-Japanse collab: de Mita x Asics Gel Lyte III Trico 2020!

Lang zal ze leven, lang zal ze leven in de gloria! De legendarische Asics Gel Lyte III viert dit jaar haar 30e verjaardag en zoals het hoort trakteert het Japanse Asics ons de komende tijd op nieuwe colorways van het geliefde silhouet. Check snel de Asics x mita Gel Lyte III “Trico 2020”.

De Trico 2020 colorway is ontworpen door Shigeyuki Kunii, de creative director van het Japanse mita sneakers. Dit deed hij in samenwerking met niemand minder dan Mr. Shigeyuki Mitsui himself: de designer die aan de wieg stond van de Gel Lyte III.

De Gel Lyte III werd oorspronkelijk op de markt gezet als een hardloopschoen maar groeide al snel uit tot een street-style favoriet. Dit was te danken aan het oogstrelende design, dat atletische functionaliteit succesvol combineerde met een speelse en visueel aantrekkelijke sneaker.

Terwijl de hele wereld al jarenlang genoot van de Japanse sneaker, was de Gel Lyte III in notabene Japan jarenlang niet te verkrijgen. Dit had te maken met een bepaalde strategie die Asics Japan op dat moment wilde varen. Asics werd door de Japanners beschouwd als een atletiekmerk pur sang - en dit wilde de hoge heren van het merk graag zo houden. Ze wilde het Japanse publiek niet verwarren door hardloopschoenen uit het verleden opnieuw uit te brengen als lifestyle schoen.

Dit veranderde in 2008 toen Asics het “official collaboration project” lanceerde in samenwerking met grootheden uit de sneakerindustrie zoals Patta, Collette en mita. Het was de ultieme mogelijkheid om het beeld wat men in Japan had van Asics te doen laten verschuiven van pure atletiekschoenen naar lifestyle sneakers. En gok maar.. het project werkte! Ook in Japan zijn de Gel Lyte’s tegenwoordig niet meer aan te slepen.

Om deze historische happening te eren droppen mita en Asics samen de Gel Lyte Trico 2020: een colorway die meer Japans is dan alle colorways die je tot nu toe hebt gezien.

Wat meteen opvalt aan de colorway is dat de sneaker lijkt te bestaan uit twee delen. De toebox is felrood gekleurd, wat in groot contrast staat met de rest van de upper. Deze bestaat namelijk uit diverse lichte tinten, wat volgens ontwerper Kunii het traditionele Japanse kleurenpallet weerspiegelt. De schoen is helemaal gemaakt van suède. Wie goed kijkt zal zien dat de binnenkant en de buitenkant van elke individuele sneaker van elkaar verschillen. Zo is de Asics branding aan de binnenkant lichtblauw en is het logo op de buitenkant wit.

De opvallende rood-witte colorway doet uiteraard ook sterk denken aan de kenmerkende Japanse vlag, welke voor Kunii dan ook duidelijk een inspiratiebron is geweest. Volgens de ontwerpers is de colorway eveneens een knipoog naar de Fuji, de hoogste berg van Japan. De top hiervan werd in traditionele Japanse prints namelijk vaak afgebeeld in het rood, net zoals de top van deze colorway. De buitenzool van de sneaker is transparant en bedrukt met de tekst “Far East”, een tekst die weinig aan de verbeelding overlaat. Uniek aan de schoen is het feit dat de gespleten tong een rits heeft. Dit hadden we nog niet eerder gezien, en maakt deze schoen helemaal af!

De sneaker is vanaf vandaag te verkrijgen via diverse geselecteerde retailers en gaat je 180 euro kosten. Is deze colorway toch niet helemaal jouw ding? Check dan ook eens de andere colorways van de Asics Gel Lyte III in de webshop van theSneaker.nl!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software