Check de unieke Cactus Plant Flea Market x Nike Air VaporMax 2019!

De eerste beelden van de unieke Cactus Plant Flea Market x Nike Air VaporMax 2019 gingen online op Nike Air Max Day 2019. Voordat de sneaker beschikbaar kwam voor het grote publiek hadden enkele high-profile artiesten zoals Frank Ocean, Lil Uzi, A$AP Rocky en Tremaine Emory ‘m al in het postvak liggen. Ze pronkten trots op social media met de schoen die door sommigen experts al de beste collab van het jaar wordt genoemd. Nu, bijna twee maand later, is de schoen officieel uitgebracht via Dover Street Market.

Wat maakt deze sneaker dan zo bijzonder om ‘m te bombarderen tot ontwerp van het jaar? De Cactus Plant Flea Market Air VaporMax 2019 heeft een onderscheidende esthetiek door haar gedeconstrueerde opbouw. Deze komt het beste tot uiting door de turquoise Nike swoosh. Dit autonome detail zit los van de schoen en wordt in bedwang gehouden door zwarte labeltjes. De swoosh is gemaakt van een soort rietje en staat daardoor enorm bol: het is ‘by far’ het meest in het oog springende detail van deze schoen.

De schoen is geïnspireerd op Nike’s legendarische slogan “Just Do It”. Deze staat dan ook in koeienletters uitgeschreven op de binnenkant van de schoen. De letters zijn zo dik dat ze loskomen van de upper, net zoals de moddervette veters die door de midfoot cage met moeite in het gareel worden houden. Deze details geven de schoen een bijzonder reliēf en unieke driedimensionale proporties.

Andere coole details? De sneaker wordt opgefleurd door een felle gele smiley op de hiel. De mid/outsole van de schoen is ook heel bijzonder: deze is blauw en rood van kleur. De eerdergenoemde influencers en kunstenaars kregen zelfs een eerdere editie van de schoen thuisgestuurd die uitgerust was met LED lampjes waardoor de zool regelmatig licht gaf!

De Cactus Plant Flea Market x Nike Air VaporMax 2019 is eind mei exclusief gereleased bij Dover Street Market. Wanneer de schoen in een grote oplage uitgebracht zal worden is vooralsnog onbekend. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent deze sicke release? Houdt dan de Facebook en Instagram van theSneaker.nl goed in de gaten!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software