Born in the 80's: Saucony brengt Azura opnieuw uit!

Retro sneakers zijn hot! En dat is mooi, want zo kunnen nieuwe generaties opnieuw genieten van classics uit het verleden. De oudere generaties kunnen juist weer herinneringen ophalen en het verleden herbeleven. En nu heeft Saucony de Azura opnieuw uitgebracht: een sneaker die in de jaren '80 échte innovatie wist te brengen in combinatie met een design om van te watertanden!

De Saucony Azura werd in 1988 op de markt gebracht als een vlotte hardloopschoen met technologie als 'unique sellingpoint'. Saucony promootte de Azura destijds met een advertentie die claimde dat deze sneaker er was voor alle mensen die klaar waren met de 'gebakken lucht' waarmee andere merken een hype omtrent haar sneakers probeerde te creëren. Saucony deed naar eigen zeggen niet mee aan die onzin. Saucony bracht met de Azura namelijk échte innovatie. De sneaker was het resultaat van jarenlange research en technologische ontwikkeling!

De Saucony Azura is een echte lichtgewicht. Met deze schoen kun je je daarom erg snel, lichtvoetig en comfortabel voortbewegen. Dit is grotendeels te danken aan de zogenaamde 'Torsional Rigidity Bar' (TRB), een fraai staaltje techniek. Deze bar strekt zich uit over de gehele lengte van de schoen, en zorgt voor algehele extra stevigheid en schokdemping. De technologie achter de TRB is door Saucony afgekeken van de luchtvaartindustrie en Formule-1 racewagens. Kun je nagaan! De unieke compressed foam midsole zorgt voor demping, terwijl Saucony's speciale 'Stabil Wrap' zorgt voor optimale ondersteuning en nauwkeurige controle. Saucony kiest altijd voor de allerbeste materialen, waardoor de schoen ook nog eens zeer duurzaam is.

En dan hebben we het nog niet eens over het design gehad. Het ontwerp van de Saucony Azura is een ware masterclass in jaren '80 sneaker design. Het bovenwerk is wit van kleur en bestaat uit een smaakvolle mix van suède en mesh, waardoor deze schoen ultra licht aanvoelt en lekker doorwaait. Het wit wordt versterkt met de kleuren geel en blauw. Om het geheel helemaal af te maken kun je bij de schoen ook nog eens een bijpassend shirt en crewneck bestellen.

Met deze veelzijdige sneaker kun je alle kanten op! Enerzijds istie uitermate geschikt voor snelheidsduivels en hardlopers, anderzijds sla je met de Azura ook de mode-plank niet mis. Sterker nog, het is een ware voltreffer! De sneaker is te verkrijgen bij geselecteerde retailers zoals Alphagold. Bevalt de stijl je, en ben je geïnteresseerd in andere Saucony modellen? Bekijk dan ook gerust eventjes ons uitgebreide aanbod: bij ons heb je de keuze uit meer dan 300 Saucony sneakers!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software